***TERVETULOA***WELCOME***


Monday 14 March 2011

Punaista juurta jaksain (Nothing beats beetroot)

Tassa olisi teille aivan huippu salaattiresepti! Loytyy niin veget ja kuidut, kuin hiilihydraatit ja proteiinit! Eli kaikin puolin ruokaisa salaatti, joskin pienen vaivan takana. Voi jattaa jaakaappiin, maku eika koostumus karsi niin nopeasti kuin peruslehtisalaatissa. Salaisuus on sinappisen imela kastike, jota pitaa olla reilusti. Sinapin taytyisi mielellaan olla dijon-sinappia, perusturunsinapit eivat tassa oikein toimi. Kokeilin kerran vakevallakin sortilla, ja maku (tai koostumus ja vari) ei silti vedellyt vertoja dijonille. Talla kertaa tosin tein taman vahan erilaisesta sinapista, jossa oli siemenetkin viela kokonaisina. Tuli maukasta, mutta dijon (tai muu tulinen, vakeva ja notkeampi sinappi) silti parempi koostumukseltaan.

Ja nyt lupaan, etta pidan breikkia naista resepteista ;) 

Punajuuri-salaatti

Punajuuria
Porkkanoita
Perunoita
Tolkkiherneita
Vihreita papuja (tuoreina)
Tomaattia
Avocadoa
Tonnikalaa
Oliiveja (suolattuja ja kuivattuja)
Kananmunia

Kastike
Vakevaa sinappia
Juoksevaa hunajaa
Neitsyt oliivioljya
Puristettua sitruunanmehua
Kuivattua tillia

Kuori, hoyryta, jaahdyta ja paloittele porkkanat, punajuuret ja porkkanat. Asettele salaattikulhoon kerroksittain ensimmaiseksi punajuuri, sen paalle porkkana. Sitten peruna ja tolkkiherneet seka hoyrytetyt vihreat pavut. Seuraavaksi tomaatti, avocadoviipaleet ja tonnikala. Viimeiseksi kananmunalohkot ja oliivit.

Kastike:
Sekoita oman mielen ja makuaistin mukaan kastikkeen aineet. Itsellani ehka jotakuinkin samanverran jokaista, sinappi ja hunaja kuitenkin paaosanesittajina :) 
 




Beetroot salad

Beetroots
Carrots
Potatoes
Canned peas
Fine green beans
Tomatoes
Avocados
Tuna
Dried and salted black olives
Eggs

Salad Dressing:
Hot mustard
Runny honey
Extra virgin olive oil
Sqeezed lemon
Dried dill

Peel, steam, cool and cube beetroots, carrots and potatoes. Layer them into bowl, first beetroots, then carrots and potatoes. Add canned peas, steamed green beans, chopped tomatoes and avocado slices. Then tuna. Finally decorate with olives and eggs.

Dressing:
Mix all the ingredients to your own liking. I use about the same amount of each, but the mustard and honey should have the leading roles!

5 comments:

  1. Eka kuva näyttää ihan rosollilta, hih :)

    ReplyDelete
  2. Kiitti :)))


    On se kyllä kiva, ettet ihan taideblogiksi alkanut.

    ReplyDelete
  3. Onnen Omenia: No niin nayttaa, mutta vannon kautta kiven ja kannon, etta taa salaatti on parempaa :) Vaikka rosollista tykkaankin!

    Mizyena: Ollos hyva vaan! Ja oikeestaan joo, makin tykkaan. Ilmeisesti mulla vaan on niin paljon muutakin annettavaa maailmalle, hahaha... Ehka kun oli niin synkkaa ja kylmaa, ja kun en ole mikaan talvi-ihminen, niin motivaatiokin oli nolla ja aiheet haviksissa!

    ReplyDelete
  4. Nam! Näyttää ja kuullostaa herkulliselta. Sitä paitsi nuo kuvathan ovat jo sellaisenaan taidetta ;) Eikä tarvitse resepteissä himmailla, itse ainakin tykkään niistä kovasti lueskella!

    ReplyDelete
  5. Tiia, juujuu, taidetta taidetta :D

    Musta on myos kiva lueskella ihan normaalien ihmisten resepteja ihan normaaleista raaka-aineista, mutta taytyy muistaa ylla pitaa sita monipuolisuutta taman blogin suhteen :)

    ReplyDelete