***TERVETULOA***WELCOME***


Tuesday 30 March 2010

Osta kotimaista (Buy Local)

Ulkomaalainen tietaa, etta ei siella ulkomailla asiat useastikaan ole yhtaan hienompia kuin kotona. Tunisian talouskasvu on ollut noususuhdanteinen jo jonkun aikaa, ja yritan tehda aina oman osani sen kannattamiseksi ostamalla paikallista tuotantoa aina kun se on mahdollista. Tunisiassa on edelleen valloillaan ajatusmaailma, etta kaikki "ranskalainen" on hienompaa ja parempaa kuin Tunisiassa valmistettu. "Ranskalaisella" tarkoitetaan tietysti ulkomaalaista, sama se mista osasta maailmaa on kyse. Useasti ulkomailta tuotu saattaa ollakin parempaa laatua, mutta nykyaan onneksi tunisialaisten itseusko omaan kykyynsa ja arvostus kotimaista kohtaan on nousussa. Itseluottamus, ylpeys ja talouden kasvu kulkevat kasikadessa. Uusia yrityksia nousee kuin sienia sateella, made in Tunisia. :)
Kavin ostoksilla paikallisessa vaateketjussa nimelta ZEN. Olen ostanut ennenkin sielta vaatetta, ja mielestani laatu on ihan kiitettava. Suunniteltu ja valmistettu Tunisiassa, hurraa! Taalla on toinenkin vaatemerkki "Mabrouk", mutta he myyvat hiukan klassisempaa vaatetta. Nama kaksi merkkia olen kokenut parhaimmiksi laaduiltaan ja edullinen hinta on vain bonus! "Sasio" myy ihan trendikasta vaatetta, mutta enimmakseen vain nuorisolle. Edella mainitut myyvat siis koko perheelle. Tervetuloa ostoksille Tunisiaan! :)

 Esikoiselle loytyi t-paita, joka niiiiiiin muistutti rakkaasta kotimaastani variensa puolesta. 
This t-shirt so reminded me of Finland colour-wise that I just had to buy it for my first born. 

Paitapusero oli myos kiva, aika kapea malli. Nayttaa kivalta kapealahkeisten farkkujen ja tennareiden kanssa.
            This shirt is pretty slim fitted and will look nice with a skinny jeans and pair of sneakers.

Itselle loytyi pari ylaosaa ja housut.
And couple of tops and pair of trousers for myself.

A foreigner knows that things often aren't any better abroad than they are at home. Tunisia has had some economical growth in recent years, and I'm trying to do my part in it by buying local whenever possible. Lot of people here still think that anything "French" is finer and better than Tunisian made. And "French" of course means any foreign regardless of the origin;) Though it might be true in many cases that imported products have better quality, I have seen a change in national attitude and people are slowly starting to believe in all Tunisian. This is only a good thing for the economical growth, new businesses are born constantly and more importantly all "made in Tunisia".
I did some shopping in a local clothing chain called ZEN. Quality is really good and all is designed and produced in Tunisia. Another similar companies are "Mabrouk" and "Sasio", the latter only selling young fashion. Other ones are for the whole family. Welcome to do some shopping in Tunisia! :)

4 comments:

  1. Meilläkin on Mabrouk mutta en tiedä löytyykö Zen. Kiva toi ruutupaita. Ostan yleensä vaatteet suomesta :) tai sit Benettonin outletistä täältä.

    ReplyDelete
  2. Kylla meillakin viela toistaiseksi suurinosa lastenvaatteista ostetaan ulkomaanreissuilta, tai ostatetaan ulkomailta tulevilla vierailla :) Mutta pikkuhiljaa haluan siirtya ostamaan niita taalta. Mun lempparit ovat myos Benetton ja Zara, ja taa ZEN on tsempannut lastenvaatteiden suhteen ihan kivasti, vaikka parantamisen varaa toki on. Aikuisten vaatteita niilla on tosi kivoja, tykkaan. ZEN yleensa loytyy vilkkailta paikoilta, mutta ei ostoskeskuksista. Niilla on aika isot liikkeet yleensa. Mallisto vaihtuu tosi usein. Kay sivuilla www.zen.com.tn

    ReplyDelete
  3. Löysin tänne blogiisi Mizyenan blogin kautta. Mukava lukea elämästä Tunisiassa, jossa olen lomaillut kerran, kauan kauan sitten. Itsekkin asuin Englannissa vuosia ja kahden pojan äiti olen minäkin! Terveisiä täältä kylmästä Irlannista...Ostaan varmaan Englannin vuosien jälkeen nauttia auringosta!

    ReplyDelete
  4. Oi, ihanaa, olet ensimmainen rekisteroitynyt lukijani :) Kiva, etta loysit tanne! Ilmat ovat kylla ehdottomasti, varsinkin tana vuonna olleet, aikamoinen plussapuoli taalla asumisessa... Mutta kylla sita aina valilla kaipaa sinne pain maailmaa myos, ja kohta siellakin on kesa, jee!

    ReplyDelete