***TERVETULOA***WELCOME***


Tuesday 13 April 2010

Herkku Hedelmasalaatti ( Yummy Fruit Salad )

Ajattelinpa jakaa teidan kanssanne suosikki hedelmasalaatti-reseptini! Tama on parasta juuri tahan aikaan vuodesta, kun kaikki salaatin hedelmat ovat sadossa.

Taateli Hedelmasalaatti

Appelsiinia
Taateleita
Banaania
Mansikoita

Paksua kermaa  (vaahtoa)
Vaniljavanukasta

Poista taateleista kivet ja pilko hedelmat haluamasi kokoisiksi paloiksi. Sekoita kerma ja vaniljavanukas ja lisaa salaatin joukkoon.

Salaatti kuulostaa todella yksinkertaiselta ja onkin. Tama ei ole niinkaan raikas salaatti, vaan enemmankin makea. Sokeria ei tarvitse lisata ollenkaan, edes kermaan. Taatelit ja banaani ovat kuin karamellia, jota mansikka ja appelsiini kirpeydellaan hiukan tasapainoittaa. Kayttamani kerma on sellaista todella paksua, jossa "lusikka seisoo". Luulen kuitenkin, etta kovaksi vatkattu kermavaahto ajaa saman asian, vaikka kevyempaa onkin.



      Naita tarvitset.
        The ingredients. 


   Appelsiinia ja taateleita.
    Oranges and dates.


 Banaania ja mansikkaa, sitten kerma/vanukas-sekoitus.
Bananas and strawberries, then add the clotted cream/pudding-mixture.


      Valmis.
      Ready.


I'm going to share my favorite fruit salad recipe with you! This salad is best enjoyed at this time of the year when all the fruits included in salad are in season.

Date Fruit Salad

Oranges
Dates
Bananas
Strawberries

Clotted cream
Vanilla pudding (dessert)

Remove the date pits and chop all the fruit to your liking. Mix clotted cream and vanilla pudding together, then add to the salad.

A very simple, but delicious. It's more sweet than fresh. No need to add any sugar at all. Dates and bananas are like caramel, while oranges and strawberries add some freshness to keep the balance.

7 comments:

  1. Sukran!!

    Kivaa kun kerrankin voin toteuttaa kivan reseptin kun löytyy kaikki aineosat :D

    Yleensä löydän ruokablogeista vain sellaisia ohjeita joihin meillä ei juuri silloin ole tärkeitä aineksia.

    ReplyDelete
  2. Taa on oikeasti ihan unelmaisen hyvaa, noi taatelit on kuin toffee-sattumia siella salaatin seassa. Ma oon kokeillut eri yhdistelmilla, mutta mun mielesta nama nelja hedelmaa sopivat parhaiten yhteen.

    Ja siis taahan on "sokeriton", kysy vaikka anopilta. "wallah, le sokkor!!" ;) Silla jollei sita sokeria itse sinne lisata, sehan on silloin sokeriton... Ei kannata tarkastaa tuosta vaniljavanukkaan ainesosaluettelosta sokerin maaraa, ettei mene illuusio rikki :D

    ReplyDelete
  3. hahah :D

    Oletko kokeillut muuta kuin vaniljavanukasta? En ole kovin vaniljan ystävä. Ajattelin kokeilla osan satsia ihan mansikkajogurtin kanssa. Laitoin sulle muuten viestiä fb:ssä :)

    ReplyDelete
  4. Onpa ihanan raikkaan ja herkullisen näköiset ainekset, meillä täällä Suomessa ei ihan tuollaista satoa saakkaan... :( Taatelit ei kyllä tosin ihan kuulu minun suosikkeihini, lähinnä tulee käytettyä vain taatelikakkuun ennen joulua, heh.

    ReplyDelete
  5. Taytyy myontaa, ettei ne olleet munkaan suosikkeja, ennenkuin maistoin niita taalla tuoreina. Ne on niin suussa sulavia, ja rakenteeltaankin jo sellaisia, etta melkein muussaantuu kateen. Ja varikin on vaaleampi. Ihan verrattavissa toffeeseeen ;)

    ReplyDelete
  6. Namps ja Jamps!!!:))
    Taahan nayttaakin niin kermamaisen hyvalta,etta!!:) EI ihmekkaan etta K tasta aina puhuu!!:D
    Taa lahtee samantien lahikaupoille ostoksille!!:)

    Ninsku.

    ReplyDelete