***TERVETULOA***WELCOME***


Wednesday, 28 April 2010

Minttu mielessa (Mint in my mind)

Jostain kumman syysta valilla tuntuu kuin olisin tayspaivainen silittaja! Mista noita vaatteita ja tekstiileja oikein riittaa?! Hikista hommaa laiskalle ja ihan selvasti drinksun paikka. Mikas sen mukavempaa kuin chillailla auringossa ja siemailla niin peri-tunisialaista virvoitusjuomaa Boga Menthea. Kesa-aikaan tulee istuttua kahviloissa yota myoten ja polteltua chichaa ja tama on lahes poikkeuksetta itsellani juomana.

Ja onhan se nyt aika terveellistakin, kun siina on noita oman pihan mintunlehtia koristeena ;)


  Tuoretta minttua
   Fresh mint


 Minttu siirappia ja limelimpparia
Mint syrup and lemonade


   Jaapaloja
   Ice


     Mmmmm....


Sometimes I feel I work full-time in clothes ironing. Where are all those clothes and textiles coming from?! Sweaty kind of job for lazy lady and definitely calls for a drink. Nothing nicer than chill out in the sun and every now and then have a sip of this very Tunisian drink, Boga Menthe. I often sit in the coffee shops and smoke chicha during the summer, and this is almost every time the drink of my choice.

And it's decorated with those home grown mint leaves... So that makes it healthy, right? :)

11 comments:

 1. Silittäminen ei valitettavasti silittämällä lopu. Vaatekasojen kanssa painin minäkin. Tylsää hommaa. Voisin sinulle parit paidat silittääkkin, jos tekisit palkkioksi lasillisen tuota juomaa.

  ReplyDelete
 2. No sehan on sitten diili!! ;)

  Ma kylla tykkaan silittaa, silloin kun niita vaatteita on vain pari kappaletta ja aikaa loputtomiin. Terapeuttista katsos. Mutta yleensa niita on kasoittain, aikaa vahan ja terapeuttiakin tarvittaisiin sailyttamaan mielenrauha...

  ReplyDelete
 3. Mä olen silittäjätyyppi.

  Vaan jäin nyt miettimään, että eikös Bogalla ole kaupoissakin viime kesän uutusmaku Bogamint?? Se ainakin oli ihan kamalan makuista kun lapset pakotti ostamaan. Joten ei tee mieli tuotakaan vaikka hyvältä näyttää :D

  Tiedätkö mikä on yksi ero teidän ja meidän kaupungin välillä? Täällä ei naiset istu kahviloissa vaan ne on ukkokahviloita :D

  ReplyDelete
 4. Joo, ma maistoin kanssa kerran sita Bogamintia, se oli oikeesti ihan kamalaa!! Kannattaa tehda se ihan aidoista siirapeista, niin on hyvaa :)

  Taalla noita sekakahviloita alkaa olla enemman kuin ukkokahviloita. Ja hyva niin, koska ma tykkaan chichailla. Mut ainoastaan kahviloissa, en kotona ;)

  ReplyDelete
 5. Pitääpä joskus kokeilla :)

  Täällä nuorisokin puhuu silleen kauhistellen, että "siellä naisetkin istuvat kahviloissa" eli meillä ollaan kovin vanhoillisia edelleen. Vaan on täälläkin muutamia trendikahviloita molemmille mutta ei missään kaduilla terasseina kuten teillä on keskustassakin pitkin avenueta.

  ReplyDelete
 6. Täältähän löytyi kiva ja mielenkiintoinen blogi. Tunisiassa asuvien suomalaisten eloa tahdon ehdottomasti seurata.
  Hiukan alkoi naurattamaan kommenttisi, että käyt kahvilassa piippua polttamassa. Minun oli ihan pakko rullata alemmaksi ja varmistaa oletko mies vai nainen.;)
  Me kun vietämme lomamme aina eteläisessä Tunisiassa, siellähän olisi aikamoinen haloo jos joku naisihminen menisi miesten sekaan imutteleen piippua ja korttia pelaan.
  Boga sidre on kaikista eniten omaan makuuni, sitä ei meilläpäin täällä myydäkkään kun muutamassa arabipuodissa.

  ReplyDelete
 7. SANNAKOO: Tosi kiva, etta loysit blogiini!

  Juu, viime katsomalla olin viela nainen ;) Missa pain Tunisiaa lomailette? En olekaan ennen kiinnittanyt tallaisiin asioihin huomiota, vaikka mekin useasti lomaillaan etelammassa. Vasta MIZYENAN loytamisen jalkeen alkanut huomata niita eroja, ja tosiaan valilla kay epailys ollaanko edes samassa maassa ;) Mutta mukavaa, etta naiden blogien myota voidaan esitella muillekin Tunisian monia puolia, silla monipuolinen maahan tama on!

  Taalla noita ukkokahviloita on lahinna vain asuinlahioissa. Sellaisia pienia, joihin miehet voi kopsotella varvastossuissaan iltaisin korttia pelaamaan, chichaa polttamaan ja jalkapalloa katsomaan. Mutta niin sanotut illanviettopaikat ovat kylla avoin ihan kaikelle kansalle, jotkut jopa lapsille :)

  Ma tassa mietinkin, etta mita vappujuomaksi, kun simaa ei tullut tehtya... Tuo Boga Cidrehan sopiikin hyvin :) Ja sun blogisi oli kiva! Voi olla, etta valilla joutuu varastamaan jotain ideoita :/

  ReplyDelete
 8. Kiva kun Sannakin löysi tänne :)

  Mä sanoinkin Eryah:lle kerran, että yksi heillä päin asunut ystäväni sanoi kerran, että "ihan kun asuisimme eri maissa" koska minun elämäni etelämpänä kuulosti aina täysin erilaiselta.

  Eryah, boga cidre on kyllä se paras limppari näistä paikallisista ja hyvin korvaisi siman. Meillä ei vappuja vietellä mutta saas nähdä mitä on tarjolla häissä kun kohta sinne hurautamme.

  ReplyDelete
 9. Mizyena, ei meillakaan sen kummemmin vieteta. Johtuu varmaan siita, kun tassa perheessa on niin laiska aiti :/

  ReplyDelete
 10. Meillä on lomakoti Sfaxissa, siis mieheni synnyinkaupungissa, joka ei todellakaan ole mikään turistipaikka. Teollisuuskaupunki ja puhdasta rantaviivaa saa etsiä kaukaa. Me yleensä vuokrataan jostain lomakylästä asunto muutamaksi viikoksi jotta päästään mereenkin rypemään.
  Sfaxilaiset ovat aikas sisäsiittosia ja olenkin huomannut, että tulen parhaiten toimeen mieheni pääseudulla asuvien sukulaisten kanssa. He kun tuntuvat olevan luonnollisesti kiinnostuneita muistakin ihmisistä ja puheenaiheista ei tule pulaa.;)

  ReplyDelete
 11. Kiva, etta vastasit :)

  Meillakin avioliiton myota sukuun liittynyt Sfaxilaisia, ja olen huomannut saman asian. En ole koskaan kaynyt kyseisessa kaupungissa, olisi mielenkiintoista kayda tarkistamassa pitaako huhut paikkaansa ;)

  ReplyDelete