***TERVETULOA***WELCOME***


Tuesday, 25 May 2010

Ymparoiva kauneus (The surrounding beauty)

Yksi paivan lempihetkistani on, kun aamulla avaan verhot ja ikkunaluukut. Rakastan mita ikkunoista nakyy. Suosikkinakymani talla hetkella nakyy vierashuoneen ikkunasta. Paaoven edessa on kaksi ihanaa palmua. Palmut ovat kauniita. Harmittaa, etta nykyaan ihmiset mieluummin istuttavat havupuita kuin palmuja puutarhoihinsa. Hei, mehan asumme palmumaassa, havupuut sopivat paremmin pohjoisiin maihin! No, ikkunasta nakyy siis molemmat, palmut ja havupuut sulassa sovussa :)
Kotimme nakoaloihin kuuluu vuori kolmelta sivulta, ja viimeisessa kuvassa kaikkien nostokurkien takana haamottaa meri. Nakyvissa, mutta kaukana.


One of the greatest moments of my day is in the morning when I open the curtains and window shutters. I just love what I see. My favourite view opens from the guest room. We have two beautiful palm trees in front of our main entrance. Palms are beautiful, and I'm little gutted that nowadays people plant pine trees in their garden rather than palm trees. Helloo-o, we live in the palm tree country! 
Our home sweet home is surrounded by mountains from three sides and as you can see in the last pic, there is a sea in the distance. That's the fourth side.

9 comments:

 1. Mä olen joskus tehnyt vastaavanlaisen postausken mikä oli haaste kuvata kotoa jokaiseen neljään ilmansuuntaan.

  Meiltäkin näkyy kattoterassilta meri ja pitkälti yli kaupungin mutta tykkäisin paljon, jos olisi vuoriakin!!

  Kuinka vanhoja asuinalueenne talot ovat? Näyttää kaikinpuolin niin valmiilta ja runsasluontoiselta toisin kun uudemmilla asuinalueilla kuten meillä.. ikuista rakennustyömaata ympärillä.

  ReplyDelete
 2. ihan mielellaan sita varmaan avaakin verhot kun on noin kaunista katseltavaa. kivat nakymat.

  ReplyDelete
 3. MIZYENA: Laitapa jotain referenssia siita sun postauksesta, olisi kiva nahda teidankin hoodia! Ma kyl tykkaan noista vuorista kans, nimittain ei tata maata ainakaan liian vihreaksi voi kutsua ;)

  Meidan aluetta alettiin rakentaan 70-luvulla, aika valmista on jo. Paitsi, etta kahteen taloon meidan nakopiirissa rakennetaan toista kerrosta. Tai toinen valmistui juuri ja toista edelleen rakennetaan, sitten alkaakin olla valmiina kaikissa myos tokat kerrokset. Ellei kolmansia kerroksia aleta rakentaa, niitakin on jo muutamaan rakennettu.

  SANSKU:)Juu, ei valittamista. Oon tosi tyytyvainen tahan meidan naapurustoon :)

  ReplyDelete
 4. Meidän aluetta alettiin rakentaa alle 10 vuotta sitten mikä on uusi alue täällä :) Paljon on tyhjiä tontteja sekä keskeneräisiä rakennuksia joka kadulla eikä kaikkia teitä ole päällystetty. Kärsivällisyyttä vaaditaan.

  Vaan meidän naapuriasuinalue on juurikin jostain 70 luvulta ja nyt siellä on valtava myllerrys kun joka toinen laajentaa joko ylöspäin tai pihalla. Eli kun yhdestä päästä valmistuu niin toinen pää aloittaa remontteja..

  Se postaus oli jossain mun vanhassa blogissa. Jos ne kuvat joskus tulee eteen niin laitan :) Otin ne silloin meidän kattoterassilta ja sieltä näkyy joka suuntaan vain talojen kattoja sekä moskeijan minareetteja sekä meri kauemapana. Meidän ikkunoista näkyy vain omaa pihaa ja muuria eikä mitään maisemia :)

  ReplyDelete
 5. Mizyena, jos katsot tuota tokavimppaa kuvaa, naet, etta ne viimesimmat talot ovat viela kesken. Metsaa on alettu kaataa talojen tielta :( Ma en halua, etta koko kaunis vuori tayttyy taloista. Taa sijainti on todella hyva, ehka maantieteellisesti yksi parhaimpia Tunisissa, kaikki on lahella, mutta kuitenkin superrauhallista. Tuo vuori on kansallispuistoaluetta, siella on paljon kaikkea harrastusmahdollisuutta. Jos se viedaan meilta, niin suru tulee puseroon.

  ReplyDelete
 6. Heippa Eryah, tulin eka kertaa kommentoimaan blogiisi vaikka olen täällä useinkin käynyt ihastelemassa. Mizyénan kautta tänne eksyin :)

  Blogiasi on mukava lukea ja kuvia katsella.

  Tunisia on sydämessäni.
  Vai pitäisiköhän sanoa, että sydämeni on Tunisiassa :)

  Phantoma

  ReplyDelete
 7. Sydamellisesti tervetuloa!!! Ja kiitos kommentista!

  Voi olla, etta asia on molemmin pain. Sulla on Tunisia sydamessa ja sydan Tunisiassa :)

  ReplyDelete
 8. hei eryah,
  haluaisin laittaa sinulle kutsun yksityiselle perheblogilleni. laheta minulle sahkopostiosoitteesi jos sinua kiinnostaa (ei ole pakko! :)).
  sannamiina@gmail.com

  ReplyDelete
 9. Sansku, laitoin jo meilia :)

  ReplyDelete