***TERVETULOA***WELCOME***


Tuesday 22 June 2010

Jotain keltaista (Something yellow)

Tama taulu on ollut jo seinallakin jonkun aikaa, mutta koska siita puuttui allekirjoitukseni, en voinut sita "virallisesti" kutsua valmiiksi ;) Vaan eilen sutaisin siihen puumerkkini ja nyt voin sitten esitella koko maailmalle. Olen suhteellisen tyytyvainen. 
Tiesitteko, etta Sylvester Stallonekin maalaa? No, joka tapauksessa han sanoi eraassa haastattelussa, etta taulu ei valmistu tai ole taysin valmis oikeastaan koskaan. Aina maalarin mielesta sita voisi parannella. Tama piti niin paikkaansa taman taulun suhteen. Ensinnakin, maalasin sen moneen kertaan ja muutin seka kuviota, etta varitysta, oikeastaan tyyliakin. Kun vihdoin aloin loytaa sita nakoa, mita halusin, siltikin varittelin ja maalailin ja korjailin piiiitkan aikaa. Ja olisin varmaan jatkanut hamaan tulevaisuuteen, ellen olisi vain kylmasti paattanyt, etta nyt saa riittaa. Koska seuraavat projektit jo kutkuttavat mielta, enka halua aloittaa uutta ennen kuin edellinen on valmis. Eli vaikka olenkin tyytyvainen lopputulokseen, kaipaisi taulu mielestani viela aika paljon hienosaatoa. Raakaversio siita, mita nain sieluni silmin!

Se on syvan keltainen, vaikka kuvissa nayttaakin enemman oranssilta. Lempivarini siis. Kooltaan sopisi taydellisesti sangyn ylapuolelle, ja sinne sitten tulevaisuudessa luultavammin paatyykin. Talla hetkella koristaa meidan viela melkoisen tyhjaa olohuonetta.


 "Yellow yeah"
Size 65cm x 81cm, oil







This painting has been on our wall for some time already. But because it was missing my signature, I couldn't call it "officially" finished and ready, until now. Yesterday I finally signed it and now it's here for you people to see. I'm quite pleased with it :)
Sylvester Stallone does some painting too. He once said in an interview, that artist is never quite finished with his/her painting. There's always something you could fix, change or do again better. That was the case with this painting. I'd be still painting it, fixing and zooming and not being satisfied, if I didn't just decide "that's it"! So though I like it a lot, I feel it's not perfect. It's a raw version of what I saw in my mind. But I want to move on to another project so now it's "finished", like it or not!

It's deep yellow, though the photos make it look more like orange. My favorite colour. It's size is perfect to be above the bed, and that's where it will end at some point in the future. But now it's decorating our living room, which is still pretty empty!

3 comments:

  1. i like it. mina en muuttaisi siina mitaan. less is the best. :)

    ReplyDelete
  2. Yeah, hieno, erilainen, taiteellinen :)
    Minä en ikinä osaisi tuollaista.
    Mikä pohja sulla on?
    Minä tilasin netin kautta jostakin firmasta pohjia, luonnostelen lyijykynällä, niistä saa kätevästi kumitettua. Eka maalauksen luonnostelin hiilellä, se sotki sitten itse maalausta. Olen tehnyt vain pieniä, sieviä töitä, haluaisin räiskiä oikein kunnolla, niin, että maalit lentävät seinälle, silleen taiteilijatyyliin :D
    Ja kun osaisi muutamalla siveltimenvedolla tehdä vaikka maiseman... mukavaa ajankulua ja stressintorjuntaa maalailu on.

    Sulla on kauniit värit taulussasi, oikein retrot :)

    Phantoma

    ReplyDelete
  3. Sansku: En makaan siihen valttamatta lisaisi mitaan, ihan vaan sellasta hienosaatoa. Tyyliin kuviot milli isommaksi, yksi kerros lisaa varia jne. ;)

    Phantoma: Kiitos! Vahan retrohtavaa ma halusinkin!
    Mulla on ihan niita peruspohjia, valkoisia canvas-juttuja. Siis se canvas on vedetty puukehysten paalle. Tykkaan noista vahan paksummista pohjista, kun niita ei tarvitse kehystaa :)
    Ma taas oon niin malttamaton luonne, etten malta ollenkaan lyijykynalla luonnostella, vaan lahden nimenomaan huitomaan heti sen siveltimen kanssa, ja katson mita syntyy. Eli en juurikaan suunnittele etukateen, meen vahan fiiliksen mukaan. Varin paatan ja that's it :D
    Eli kokeile pois maalinraiskintaa ;) Oljyvareissa on se hyva puoli, etta jos ei miellyta, niin myohemmin voi maalata paalle ja tehda jonkin ihan muunlaisen taulun!

    ReplyDelete