***TERVETULOA***WELCOME***


Tuesday, 19 October 2010

Makeat punaiset helmet (Sweet red pearls)

Lokakuu on monestakin syysta yksi suosikkikuukausistani. Paljon tarkeita asioita on tapahtunut juuri tassa kuussa. Olemme taalla pain maailmaa vihdoin saaneet kaariytya neuletakkeihin ja tassutella villasukat jalassa. Tieda sitten kuinka kauan tata autuutta kestaa, luonto kun on oikkujansa taynna!
Nyt on granaattiomena sadossa. Ja se on ehdottomasti top 5-listallani mita hedelmiin tulee, ellei jopa ihan karjessa. Todistetusti terveellinen napostelu vaihtoehto, vahentaa sydantautien riskia ja laskee verenpainetta seka ennaltaehkaisee hampaiden plakkia.

Itselleni tama hedelma korvaa karkit. Taalla on tapana tayttaa kulho granaattiomenalla, sekoittaa sekaan hiukan appelsiininkukkavetta ja sokeria, ja syoda lusikalla. Omasta mielestani ainoa oikea tapa on syoda se sellaisenaan, ilman muita mausteita, yksi siemenvaippa kerrallaan ja sormin. Kuin namuja konsanaan. 

Tana vuonna on granaattiomena meilla paassyt arvoiseensa seuraan. Ihan satavarmasti se maistuu tuhat kertaa paremmalta Iittalan Kastehelmi-kulhosta!!! ;) Omat puumme oli joku jo melkein kokonaan ehtinyt tyhjentaa, ennenkuin eksyin kamerani kanssa paikalle. Mutta yhden kuvan sain napattua yksinaisesta herkusta siella melkein latvasssa roikkumassa.


October is one my favourite months. Many important things have happened in October, so it has great meaning to me. We have finally welcomed the autumn into this part of the world, and oh the joy of wrapping ourselves in woolly cardigans and socks! How much longer this cool weather continues, nobody knows. Nature is full of surprises!

October is also a month of pomegranates. And it is definitely on my top 5-list of fruits, if not the number one. Proven to be a very healthy snack due to it's benefits in redusing risk of heart disease and blood pressure. And preventing dental plaque due to it's antibacterial qualities. So you really can't go wrong by choosing this to be your delicious friend.

The traditional way eating it here is to fill whole bowl with arils and spice them with orange blossom water and some sugar, then eat it with spoon. But to me the only way to eat them is on their own without any spices and with my fingers, as you would eat ordinary sweets.

This year pomegranates are tasting extra special because they are served from these absolutely beautiful Iittala Dewdrop-bowls!!! In my opinion that is the only way to serve them ;)

9 comments:

 1. En tykkää yhtään. Eikä tykkää lapsetkaan. Eli meillä ei tuota syödä :D

  Mun karkinkorvike on taatelit. Tulispa jo uusi sato.

  ReplyDelete
 2. Mizyena: Ihan tosi??? Miten joku ei voi tykata tasta maailman parhaasta herkusta???!!! Ehka teilla ei siella etelassa ole tarpeeksi hyvia romenoita... :D

  Meilla taas lapset rakastaa granaattiomenaa. Sen verta tykkaavat, etta oon ottanut tavaksi pakastaa litroittain rasioihin, jotta voivat sitten napostella ymparivuoden. Jaisina aivan ihania!

  ReplyDelete
 3. Mie olen ainoastaan Intiassa ollessani saanut maukkaita granaattiomenoita -täällä ne ovat niin mauttomia, usein jopa kuivia :(

  MIekin tartteisin jotain tuollaista naposteltavaa -salmiakin ja suklaan sijaan... :D

  ReplyDelete
 4. Ja nuo Kastehelmi-astiat ovat miun "oh, kumpa..."-listallani... ehkä jonain päivänä :)?

  ReplyDelete
 5. Pikkuthti: Olet siina onnekkaassa asemassa, etta siella pain loytyy hyvia karkkeja, suklaita jne. Ma luulen, etta vois jaada jopa granaattiomenat kakkoseksi mullakin... Taalla on loydettava omat suosikkivastikkeet, ja hyvahan se vaan on, etta tulee syotya terveellisemmin!

  ReplyDelete
 6. Granaattiomenat ovat minunkin herkkuani, voi sitä autuutta kun niitä saa. Ja ihan vaan silleen, ei mitään höysteitä sekaan :)Suomestakin niitä olen ostanut, mutta ihan kun pahvia söis.

  Vautsi vautsi, ihanat virkkuu-työt sinulla edellisessä postauksessa. Minä yritän juuri väkertää matonkuteesta pikkumattoja isolla puikolla. Ihan mielenkiintoista, saa nähdä mikä on lopputulos :D

  Mukavaa syksyä ihanaan Tunisiaan !!!

  Phantoma

  ReplyDelete
 7. Phantoma: Kiitokset syksyn toivotuksista ja tietysti toivotukset lahtee takaisin pain myos!

  En kylla ymmarra, miksi taalla "pilataan" noinkin ihana herkku silla appelsiininkukkavedella... Sehan on aika kitkera maku loppujen lopuksi!

  Mulla on ollut kanssa haaveena virkata matto matonkuteista, jotenkin vaan en ole saanut sita ajatusta pidemmalle. Mutta sun matosta tulee ihan varmasti hieno, trust me! :)

  ReplyDelete
 8. Arvaas mitä. Meidän lapset ovat oppineet koulussa syömään jälkkärinä granaattiomenoita ja ovat nyt kaikki koukussa. Olen saanut ostaa jo monesti ja jatkuvasti olla kuorimassa.

  Vaan en tee paikalliseen tapaan koska vaikka en ole kovin romenan ystävä niin parhaimmillaan maku on naturellina eikä kukkaisvesillä pilattuna. Paikallisten mielestä myös ainut oikea tapa on syödä lusikalla ja lapset ovat saaneet ihmettelyä siitä kun napsivat sormin kuin karkkeja. Mitä ihmeen väliä sillä on? Pääasia, että maistuu :)

  ReplyDelete
 9. Jee, hyva hyva!! Ja siis noin ne munkin mielesta pitaa syoda, au naturel ja sormin :)Ma en ylipaansa voi sietaa sita appelsiininkukkaveden makua, meilla kaytetaan sita vain ihoa viilentamaan.

  ReplyDelete