***TERVETULOA***WELCOME***


Wednesday, 6 October 2010

Pikkuhiljaa (Step by step)

Tein tanaan nakkikeittoa. Se oli hyvaa. Pakollinen kuskus-ateria on syoty paluun jalkeen, mutta muuten olen ikaankuin ottanut lempean laskun Suomen lomalta Afrikan arkeen. Ja siis tehnyt perinteisia suomalaisia ruokia, kuten Janssonin kiusausta, pyttipannua ja ah, lohikeittoa. Syyna on myos toki mieheni, jo on niin kaivannut vaihtelua. Han on siina mielessa erilainen tunisialainen, etta han on kaikkiruokainen ja kyllastyy, jos joka paiva on samansorttista ruokaa. Itse taas kokkailen "maailman ympari" ja varsinkin oman maailmani, eli vahan sita sun tata :)

Mikapa on teidan muiden suomalaisten herkku Suomi-ateriat ja valmistatteko niita usein? Nykyaanhan kasite "suomalainen ruoka" on hyvinkin laaja, mutta silloin aikoinaan pienena ja siella asuessa se viela kasitti juurikin nakkikeiton, kalakeiton, jauhelikastikkeen ja lihapullat ja muusin. Ja niin edelleen. Ja siksipa nuo ovat minulle niita suomiruokia, joita taytyy aina silloin talloin maailmallakin ollessa valmistaa! Lindstromin pihveja unohtamatta!I cooked a chunky soup with frankfurters today. It was good. Apart from eating the couscous, I have taken the smooth way out in adjusting from Finnish life style to Tunisian one. So I have cooked mostly Finnish kind of foods like Jansson's bake, pyttipannu and my favorite, soup with salmon. One reason to that of course is my husband who has missed my cooking and variation to his diet. He differs from other Tunisians by being all consuming food wise. Myself I like preparing the food "all around the world", especially my own world. Which means this and that ;)

I'm curious to know what is your favorite Finnish meal, if any, and how often do you cook it?

4 comments:

 1. Mä en taida enää koskaan kokkailla suomalaisia ruokia koska muulle perheelle ei maistu ja omatkin makuhermot ovat muuttuneet vuosien aikaan.

  Meillä syödään 90% tunisialaista ruokaa minun, miehen ja Kälyn kokkaamina. Ja varmaan sitten 10% muiden maiden ruokia mitä nyt en osaa sen kummemmin selitellä mitä ne on. Mitä milloinkin.

  ReplyDelete
 2. eniten kaipaan aina karjalanpiirakoita munavoilla. teen myös kaalipataa johon laitan kyllä cajun maustetta. täytekakku on ollut täällä suosittua nyt mieheni suvussa. kakut kun on täällä ihan erilaisia. liian makeita. pannukakkua teen usein. :P

  ReplyDelete
 3. Mitäs suomalaista meillä syötäs..öhöm...teen lihapiirakoita muutaman kerran vuodessa etenkin vappuna ja simaa myös, vuoden vaihteen tienoilla leivon tosi usein joulutorttuja ja teen perunalaatikoa vaikkei joulua juhlitakkaan.
  Suomalaisia ruokia sinänsä en ole koskaan tykännyt syödä( inhoan muuten siskonmakkarasoppaa yli kaiken), meillä syödään paljon tunisialaista ruokaa ja teen paljon myös italialaista muonaa. Mitään eineksiä tai valmisruokaa meillä ei syödä koskaan.

  ReplyDelete
 4. Mizyena: Joo, en makaan seuraa minkaan maan ruokakulttuuria, aika pitkalti omia kehitelmia. Tietysti ideoita saa riippuen missa maassa milloinkin elelee. Mulla on muutama tunisialainen suosikkiruoka, joita kokkailen. Hyvin pitkalti muutenkin meilla syodaan mita MINUN tekee mieleni ;) Onneksi koko perhe on kaikkiruokainen, muuten vois soppakauhe heilua :)

  Sansku:): Ma oon kanssa huomannut, etta suomalaisista leivonnaisista tykataan enemman kuin ns. oikeista ruuista. Itse en osaa taytekakkua tehda, pitaisi varmaan opetella!

  SannaKoo: Lihapiirakoita, wau! Kuulostaapa tyolaalta! Mun taytyy kanssa tehda simaa ensi vappuna. Meilla syodaan myoskin tunisialaista ruokaa (sattuneesta syysta)paljon, mutta se on pitkalti sita samaa punaista lienta paivasta toiseen. Kuten suomalainen ruoka on pitkalti jauhelihaa ;) Siksipa koitan tehda mahdollisimman monipuolista sapuskaa!

  ReplyDelete