***TERVETULOA***WELCOME***


Monday 29 November 2010

Oranssit (Oranges)

Joulukuu tulla jolkuttelee! Appelsiinien kuu :) Puut pursuilee oransseja herkkujaan, ja ihan mukavasti piristaa nuo varilaiskat muuten niin super-tylsaa tonttia. Omien puidemme appelsiinit riittavat ehka kuukaudeksi, niita on viisi puuta. Sen jalkeen tehdaan reissua Orange Countyyn hakemaan laatikko kaupalla lisaa, pilkkahinnalla. Appelsiinien sadosta nautitaan aina maaliskuulle asti.

Tuorepuristettua appelsiinimehua aamupalalla, ehka maailman herkullisin tapa aloittaa paiva! Tervetuloa joulukuu, valmiina ollaan :)




December on its way! The month of the oranges :) Trees are filled with those orange treats, and I really appreciate the colour they bring to our otherwise bit dull garden. Oranges from our own trees will last for a month, there are five trees. Then we will make a trip out of the City to get boxes full of fruit, for almost nothing. The harvest will be enjoyed all the way until March.

Freshly squeezed orange juice for a breakfast, possibly the most delicious way to start the day! Welcome Darling December, we are ready :)

7 comments:

  1. Voiko piha olla supertylsä, jos siellä on viisi appelsiinipuuta ja granaattiomenoitakin?? Onkos muitakin hedelmäpuita vielä lisäksi?

    Täällä samoin odotellaan sadon kypsymistä. Appelsiinit ovat niin herkkua. Paras mehu tulee pienistä veriappelsiineist, nami!

    ReplyDelete
  2. Mizyena, meidan piha on kaukana mizyenasta ;) Puita on vaikka minka sortin ja ne on kauniita, mutta muuten iso piharemontti on tarpeen!

    Onneksi on nuo klementiinit appelsiinisatoa odotellessa ;)

    ReplyDelete
  3. Kävin eilen ostamassa kolme appelsiiniä ja maksoivat 50c kipale! Niistä Juniori puristi itselleen mehua. Kateeksi käy nuo teidän puut.

    ReplyDelete
  4. Sansku:): Mmmm indeed!

    Vihreatniityt: Ohoh, huisin kallista! Niiden oli pakko olla superisoja appelsiineja! Nuo appelsiinipuut varsinkin ovat kylla tosi katevia, me kun muutenkin tykataan lipittaa appelsiinimehua :p

    ReplyDelete
  5. Aivan unelmaa kasvattaa omia appelsiineja pihalla! Taalla juu tuorepuristettu appelsiinimehu maksaa maltaita eika siihenkaan voi luottaa etta on 100% kun laiskoilla ravintoloitsijoilla on tapana sekoittaa mukaan purkkimehua saastaakseen aikaa ja rahaa.

    Hauskaa joulunodotusta!

    ReplyDelete
  6. Kiitos Katz NYC, mukavaa joulunodotusta!!

    Nuo meidan appelsiinit on nimenomaan mehuiksi parempia kuin sellaisenaan syotaviksi. Siina on tietty sellanenkin hyva puoli tallaselle laiskemmansorttiselle, ettei tarvitse kuoria niita, senkuin vain halkaisee :p

    ReplyDelete