***TERVETULOA***WELCOME***


Sunday, 27 March 2011

Luontoefektia sisatiloihin (Bringing in the nature)

Jokin aika sitten tein paatoksen alkaa harrastamaan leikkokukkia. Siis silla tavalla pitamalla niita maljakossa ;) Meilla ei ole minkaanlaisia kasveja sisalla. Kerran kokeilin Jukka-palmua, mutta sekin kuihtui ja kuoli... Kertoo siis jotain meikalaisen multasormien asennosta, jos saa palmun kuihtumaan! Eikos niiden pitaisi olla aika hard corea, mita tulee hengilta saamiseen? 
Kukat ovat kuitenkin kauniita, ja onhan se nyt epareilua, jos ihminen joka ei niita osaa hoitaa joutuisi sen takia elamaan ilman! Joten hallelujah vaan leikkokukille. On muuten hienoja. Ostokriteeriksi ei tarvita muuta kuin, etta ovat valkoisia tai keltaisia. Maljakkoon ja se on siina. Helppoa kuin heinanteko. Tata on nyt jatkunut jo muutaman viikon.
Ps. Maljakotkin ovat oikeastaan juomakarahveja (niita loytyy talosta kolme kappaletta, joten sen enempaa ei kerralla voi kukkia ostaa), kun eihan meilla ole edes niita oikeita maljakoita. On kylla nyt ihan etsinnan alla.I decided to engage in keeping cut flowers. Since I'm famous for the ability to kill any living plant in no time, I can't really keep any houseplants. But what would be easier way to enjoy them than in the vase, and I don't even have to feel quilty or failed, because eventually they are ment to fade and die anyway.

As long as the flowers are yellow or white, anything goes.

8 comments:

 1. Ihania kimppuja! Leikkokukat on kyllä piristävä lisä sisustukseen, mutta liian harvoin tulee niitä ostettua tai "ansaittua" ;)

  Itse olen kanssa vähän samaa sarjaa, ei pysy kukat hengissä ei. Tosin pelargoniat on pakko yrittää pitää hengissä, kun ilman niitä ei vanha lasikuisti ole mitään :)

  ReplyDelete
 2. Kauniita ovat!

  Mulla täällä on ikkunalaudat täynä kukkien taimia. Yritän kasvattaa ihan itse tämän kesän kukat ikkunalaatikoihin. Aika työlästä hommaa ja pelkään että kuolevat kaikki.
  Takapihalla rehkin tänään monta tuntia. Kylmä talvi tappoi puun ja muutaman puskan. Niitä tänään sahasin ja kiskoin pois maasta. Kävi kyllä ihan liikunnasta. Huomenna taas iltapäivällä puskia leikkaamaan. Kädet ovat naarmuilla, mutta se on pientä se. Voi kun tuo takapiha joskus näyttäisi kauniilta!

  Leikkokukkia rakastan ja teen niistä joskus aseltelmia. Aalto-vaasillekkin tulee käyttöä, kun ostaa kaupasta tulpaaneja!

  ReplyDelete
 3. Yucca palmun saaminen hengiltä vaatii taitoa :) näin olen minäkin kuullut ! Mutta hyvin onnistun siinä itsekin.
  Niin mielelläni ostaisin kans leikkokukkia kotiin useammin...mutta kun ne on täällä ihan hävyttömän kalliita :(
  Mutta aina joskus täytyy suoda itselle se nautinto. Ja nuo kellokukat on yksiä mun lemppareita valkoisina :)

  ReplyDelete
 4. Mulle on leikkokukat myös se juttu. On meillä muutamia peikonlehtiä, mutta mies hoitaa kasvien hoitamiset, joten siinä ehkä syy niiden selviämiseen. Itse en juuri ole viherpeukalo. Mukavaa alkavaa viikkoa!

  ReplyDelete
 5. Tiia: Juu, en tieda ansaitsenko makaan talla historialla minkaanlaisia kukkia ;) Mutta elaman pikkuilot on niita suurimpia iloja, ja naa kylla piristaa mua ihan kunnolla.
  Teidan pelargonia-kuisti kuulostaa niin super-romanttiselta, etta piti oikein jaada haaveilemaan...

  Vihreatniityt: Wau, sa olet ollut tosi reipas! Luulisi tuolla ahkeroinnilla takapihan kukoistavan alta aika yksikon! Taalla ei voi edes syyttaa kylmaa talvea, jos kasvit ei pysy hengissa...

  Ja valkoisesta Aalto-maljakosta haaveilen minakin, ovat vaan aika tyyriita :p

  Katundar: No, onpas helpottavaa kuulla, etta muiltakin onnistuu palmujen nitistaminen! Tuon kimpun (josta riitti kolmeen maljakkoon) hinta oli 10dt, eli karkeasti 5 euroa. Aika kallis, mielestani. Edellinen kimppu vahan erilaisia kukkia maksoi reilut 3dt.

  Ja kiitos tiedosta, en tiennyt noiden olevan kellokukkia. Kas kun kukkien nimetkin on vahan hamarassa...:D

  Suveliina: Kiitos ja mukavaa maanantaita sullekin! Peikonlehti onkin tosi kivan nakoinen kasvi, viihtyisikohan se ulkona puutarhassa?
  Meilla mies on viela vahemman kiinnostunut maata tonkimaan, joten ei apua silta suunnalta :P

  ReplyDelete
 6. Jonkun sortin liljoja ne taitaa olla ihan oikeasti :) korjatkaa nyt viisammat ;)
  Minä keksin ihan omia nimiä kukille...
  siis varsinainen viherpeukalo !!!

  ReplyDelete
 7. Katundar: Pakko oli googlettaa, aloin olla jo niin confused :D Ja tosiaan liljoilta nayttaa, mutta joku muu saa paattaa mika lajike niista tuhansista :)

  ReplyDelete
 8. Kauniita kimppuja tosiaan! Ihailen itsekin usein kaupassa kukkakipmmuja, mutta sitten tajuan, ettei meillä ole maljakoita, joten jäävät kauppaan :D Tänne en viitsi enää mitään ostaa toistaiseksi, mutta ehkä sitten myöhemmin.

  Ja muuten, minäkin olen onnistuntu tappamaan palmun. ja myös St. Paulian, vaikka jostain luin, ettei niitä saa tapettua millään. Noh, minä sain :D

  Nyt minulla on rahapuu! Kaktukset ja rahapuut lienee ainoita, jotka eivät kuole käsittelyssäni. Mitä vähemmän niitä huomioi, sen paremmin ne voi ;))

  ReplyDelete