***TERVETULOA***WELCOME***


Thursday, 21 April 2011

Kaikki alkoi taas...

himosta. Se vie ja mina vikisen. Himo yksin ei riita, tarvitaan myos inspiraatiota. Ja jonkun sortin hulluutta edes yrittaa. Karjalanpiirakkaa siis teki mieleni Afrikan mantereella. Ai, siihen tarvitaan ruisjauhoa... No, pitaako sita nyt olla niin pilkulleen perinteinen! Sita paitsi nyt oli hata, ja hata keinon keksi. Meilla kasvaa taalla kaffelihirssia. Vaki vannoo sen nimeen vahintaan yhta paljon, kuin porukka rukiiseen Suomenmaassa. On kuulemma terveellista.

Ensimmaisen taikinan tein ihan ohjeen mukaan. Korvasin vain ruisjauhon kaffelihirssilla. 
Ei onnistunut. 
Tarvitaan gluteenia muodostamaan sitkoa ja pitamaan taikina kasassa, ja kukapa sita mustia piirakoita haluaisi syoda. Hirssi on aika tummaa tavaraa. Hmm, pieni mietinta tauko ja sitten talla reseptilla sitten jatkettiin:

Karjalanpiirakat kaffelihirssilla

2,5 dl kaffelihirssijauhoa
5 dl vehnajauhoja
2 tl suolaa
5-6 rkl oljya
2,5 dl vetta

Leivo ja paista kuten linkitetyssa ohjeessa.8 comments:

 1. Tää on pikkasen kateellinen täällä ;)
  Sinä saat nuo aikaiseksi tuolla kaukana kaukana täältä...ja minä Karjalaisen jälkeläinen en ole oppinut niitä koskaan tekemään :( No ei ole äitikään joka on sentään syntynyt siellä !!! ja Mummi ei jaksa enää opettaa. Ja mullehan ei kelpaa kuin sellaiset joita Mummi aina teki...aah sitä ihanuutta

  ReplyDelete
 2. Ei tarvi olla kateellinen! Taa oli ihan eka kerta mullekin ;) Ja oli muuten yllattavan helppoja tehda. Tai siis rypytysta tarvii viela vahan treenailla, ja ehka kaulintakin kayttaa enempi jne jne :D Mutta ei ollenkaan niin suuritoisia, kuin mulle on uskoteltu. Eika edes aikaa mene loppujen lopuksi sen enempaa kuin muuhunkaan leipomiseen/kokkaamiseen! Nyt vaan utelet sen mummis reseptin :)

  ReplyDelete
 3. Siis ei OO TOTTA että oli eka kerta !
  Olen nähnyt monen "ammattilaisen" tekemiä joissa rypytys ei ole lähimaillekaan verrattavissa sun omiin :)
  Taitaa olla mummin kanssa juttutuokio paikallaan tänään !

  ReplyDelete
 4. Hyvän näköisiä, sulla on taito hyppysissä :)
  Ja vielä munavoita päälle.
  Munavoi on hyvää ja vähän kevyempää kun laittaa sekaan raejuustoa.
  Löytyykö sieltä ?

  Toivotaan sinnekin lämpöistä viikonloppua, tänne on luvattu jo kahtakymmentä, siis hellettä :))

  Phantoma

  ReplyDelete
 5. Moi,

  Ma myos asun Tunisiassa ja tan sun blogin loysin mun siskon kautta :)
  Kiva kuulla et taalla on muitakin Suomalaisia:)
  Oikeen karjalanpiirakoita olet lahtenyt vasaamaan peukut sille:)

  ReplyDelete
 6. Katundar: Kylla se nyt vaan on totta :D Eihan nuo ole lahellakaan taydellisia, mutta toisaalta tuollainen rouheempi ulkonako tuo niihin vain sita inhimillisyytta ;)

  Phantoma: Taalla ei ole raejuustoa, ja se on ehka numero ykkonen mun toivelistalla Suomiherkkujen suhteen! Ma niin toivoisin, etta joku alkaisi sita valmistaa, koska se olisi taalla varmasti hitti. Kiitos toivotuksista, meilla "talvi" edelleen jatkuu, sadetta ja viileampaa. Taitaa olla Suomessa jopa paikoittain lampimampaa kuin taalla :p

  Omziin: Ai kun kiva saada uusia lukijoita taalta lahelta! Oletkohan mahdollisesti Salhan sisko? Mulle voi lahettaa sahkopostia osoitteeseen yahmema@live.com
  Sina, siskosi ja kaikki muutkin halukkaat :D

  ReplyDelete
 7. Oi karjalanpiirakoita,ihanan näköisiä! PIti ihan googlailla mikä tuo kahvelihirssi on ja sehän selvisi sitten. Kahvelihirssi taitaa vielä olla gluteenitontakin,että sekin hyvä puoli siinä.Upean näköiset piirakat,ei uskoisi,että teit niitä ensi kertaa!

  ReplyDelete
 8. Yaelian: Kaffelihirssi kulkee muualla maailmassa nimella sorghum. Ja on tosiaan gluteenitonta. Tosi terveellista ja laakarit taalla puhuu sen puolesta yhta paljon kuin Suomessa rukiin puolesta. Erityisen terveellista luustolle, paljon kalsiumia ja potassiumia :)

  ReplyDelete