***TERVETULOA***WELCOME***


Monday 4 April 2011

Tien paalta (On the road)

Seuraavat kuvat on kuvattu matkalla Soussesta takaisin Tunisiin. Mita pohjoisemmaksi ajaa, sen vihreammaksi ja vuoristoisemmaksi seutu kay. Tunisia on itseasiassa haikaisevan kaunis maa, mutta hyvin harvoin tavallinen turisti nakee muuta kuin hotellin ja rannan ymparistoineen. Eika aina valttamatta hyvassa mielessa. 
Ajellessa nakyi niin lammaspaimenia lammaslaumoineen, kuin suoriin riveihin istutteju oliivipuita. Kuorma-autoja vihanneslasteineen ja vuorenhuippuja horisontissa. Kaktuspensaita, aloe veroja ja hiekkaista maata. Nakyipa muutaman kamelinkin jono kavelemassa sillalla, joka ylitti moottoritien. Se oli aika wow-naky, mutta kamera ei ehtinyt mukaan menoon. Klikkaile kuvia isommiksi, niin paaset tunnelmaan ;)











I took these pictures when we were driving back from Sousse to Tunis. More to the north you get, greener the scenery and higher the mountains will be. Tunisia is in fact stunningly beautiful country, but very seldom ordinary turist sees anything except the beach and hotel and few tourist attractions. And the impression left to the visitors mind could often be something less impressive.

Whilst driving we saw shepherds with their sheep and olive trees in straight lines. Trucks filled up with vegetables and mountain tops on the horizon. Cactuses, aloe veras and sandy grounds. Even a line of camels on a bridge crossing the motorway, but unfortunately my camera wasn't fast enough to capture that great moment.

11 comments:

  1. Tuttuja kauniita maisemia. Pohjoisessa on tosi vihreää ja mitä etelämmäksi mennään niin on tosi keltaista :)) Vaan kauttaaltaan maasta löytyy niin kauniita maisemia!!

    Mua harmitti kun en voinut kuvailla haikaranpesiä ja kauniita auringonlaskuja loman aikana tuli useammat sadat kilsat ajeltua maalle ja takaisin muutamaankin kertaan. Sekä ne kaikki lammaspaimenet!!! Ei ollut mahista pysähtyä kun ajettiin useamman autonletkassa samaan aikaan. Ja kamera ei aina ehtinyt mukaan niihin parhaimpiin kuvakohteisiin.

    ReplyDelete
  2. Paivi: Maisemat luonnossa viela kauniimmat :)

    Mizyena: Naakin kuvat on otettu kiitavassa autossa ikkunalasin lapi... Sen takia vahan sumeita. Ja mihinkaan yksityiskohtiin ei kamera ehtinyt mukaan!
    Mun tekis mieli lahtee Tabarkaan pain ajeleen, siella ne vuoret on aivan ihania. Ja Tunisian luonto on itseasiassa tosi vaihteleva, pohjoinen ja etela aivan erilaiset. Mun mielesta karu autiomaakin on kaunis :)

    ReplyDelete
  3. Kauniita kuvia! Mukava nähdä tuo kaunis puoli Tunisiasta. Valitettavasti itse olen kokenut vain Hammametin rannat viikon matkalla. Mutta se olikin ensimmäinen ja viimeinen pakettimatka ja siitä on jo yli kymmenen vuotta. Nykyään mieheni kanssa liikutaan vain reput selässä ja kartetaan turistirysät. Mukavaa viikkoa!

    ReplyDelete
  4. Kiitos naista kuvista...yksi mun lampimimmista muistoistani matka Soussesta Tunisiin ;)

    Hassua etta alan kirjoittamaan ilam aakkosia ihan automaatisesti :O

    ReplyDelete
  5. Suveliina: Omatoimet on parhaita, ja on hyva tietaa paikkoja ja tuttuja kohteesta jo etukateen. Saa enemman irti. Turistikohteet on aina vahan niin ja nain, ainakin omasta mielestani. Epa-aitoja ja useasti mentaliteetti on who cares, kun turistit kuitenkin lahtee kohta pois. Ei siis pelkastaan taalla, vaan muissakin maissa.

    Katundar: Ole hyva! Naa maisemat on siis vain yhta puolta moottoritieta, mielestani se toinen puoli on viela kauniimpi, mutta vaikea oli kuvata, kun kuski ja autot oli tiella ;)
    Joko olet Italianmaalla? Varo vaan, tuo ilman aakkosia voi jaada paalle... vaikka olisikin suominappaimisto :D

    ReplyDelete
  6. Italiaan lähtö lähestyy ;) sunnuntaina lähden ja ihan sellaiselle lyhyelle kaupunkilomalle, mutta odotetulle sellaiselle !!!

    ReplyDelete
  7. Turistikaupungeissakin on vain ne tietyt "turistikadut" missä matkailijat liikkuvat mutta muuten kaupunki voi olla kovinkin laaja, monipuolinen ja mukava noin niin kuin paikallisasua :)))

    Mä kyllä suosittelen turisteja aina liikkumaan maassa muissakin kaupungeissa ja tekemään matkanjärjestäjän retkiä. Mutta moni ei rantakatua tai pääkatua pitemmälle eksy ikinä. Soussessa ei tarvii mennä kun 2km keskustan katuja "syvemmälle" niin ei näe turistin turistia missään.

    ReplyDelete
  8. Hei! Jos kiinnostaa, sinulle on haaste blogissani. Kivaa viikonloppua!

    ReplyDelete
  9. Ihanan vihreää ja avaraa. Kaktukset ovat komeita, niissä on jotain ihmeellistä taikaa. :)

    ReplyDelete
  10. Katundar: Ma rakastan kaupunkilomia!!!

    Mizyena: Nain on. Ei meillakaan pain nay koskaan turisteja!

    Onnen Omenia: Kiitos! Jatetaan mietintaan :D

    Elegia: Juu, ma tykkaan kanssa kaktuksista ja aloe verathan on tosi komeita kun ne oikein isoiksi kasvaa. Mutta kauneimmillaan kaktus on autiomaassa tai muuten karussa maisemassa :)

    ReplyDelete