***TERVETULOA***WELCOME***


Tuesday 17 May 2011

Verhoa ja royheloa (Curtains and ruffles)

Tama projekti alkoi jo ennen vallankumousta. Tammikuun toimintaviikolla sain verhot melkein valmiiksi, 40cm royheloa jai uupumaan. Pienen pieni laskentavirhe, uuups. Ja sitten sita puuttuvaa palasta ei paasty ostamaan pariin kuukauteen, koska hulinat sattuivat keskittymaan juurikin keskustan medinaan ja ymparistoon. Kun vihdoista viimein puuttuva kangas minulle toimitettiin, paatti anoppi alkaa remontin. Eli vasta nyt paasin kuvaamaan valmista tyota.  Verho on 7 metria levea ja 3 metria korkea. Royheloa rypytin nelisenkymmenta metria, ja sen oli oltava tarkalleen 8,5 senttia korkea ja jokainen laskos puolitoista senttia levea. Anoppi oli taman verhon jo kahteen kertaan teetattanyt ompelijalla, eika saanut mita oli tilannut. Ei siis paineita ;) Voilee ja vastaava on kamalin kangas ommella, varsinkin tuossa koossa. Se liusuu ja luisuu ja tekee mita sita huvittaa. Mutta suomalaisittain arrapaita paristelemalla siita selvittiin!

Tama oli anopille tarkea projekti. Sanky on aviovuode ja siina on synnytetty kaikki nelja lasta. Miestani odottaessaan han oli matkustanut Italiaan ja ostanut tuon punakuvioisen kankaan. Siita samasta on myos ikkunaverhot. Edellinen royheloverho oli siis lahemmas 40 vuotta vanha, ja jo huonossa kunnossa ja kellastunut. Helppohan se oli mallista tehda, mutta ei valttamatta tyo, jonka haluaisin heti uusia. Onneksi uusintaan on viela vuosikymmenia! Tyynyn ompelin kaupan paalle ihan vain silkasta rakkaudesta :D







I'm pretty proud of this accomplishment. My mother-in-law needed new curtain above her bed. The bed is very important for her, she gave birth to all of her four children on it. Curtain is 7 metres wide and 3 metres tall. Each pleat is 1,5 cm wide and ruffle is 8,5 cm tall. It took metres after metres of fabric, but it looks just like the original. Pillow is made of the same fabric, and continues with the theme. She loved it.

11 comments:

  1. Kylläpä onkin kaunis !
    Hienosti olet saanut laskokset asettumaan, hienoa työtä ;)
    -päivi-

    ReplyDelete
  2. Huh, ei voi muuta kuin nostaa hattua, itse en ole elaessani saanut mitaan ompelu/neule/kudostyöta valmiiksi asti ;)

    ReplyDelete
  3. Tosi natin naköista- nostan kanssa hattua;)

    ReplyDelete
  4. Kunnioitusta :) Sekä tehdystä työstä että tyynystä jonka teit silkasta rakkaudesta ! Kaunista !!!

    ReplyDelete
  5. Suuret kiitokset mielta lammittavista kommenteista! Olette ihania! :)

    ReplyDelete
  6. Upea suoritus Erja!Samalla kurkistin lenkkipolkua,naytti suorastaan hyvalta,ei meilla vaan taalla etelassa moisia ole!

    ReplyDelete
  7. Kiitos, kiitos!! Sita suurempi syy teilla etelan flikoille tehda retki pohjoiseen :)

    ReplyDelete
  8. Mahtava suoritus, sulla on huippu-hermot!!! Tosi kaunis lopputulos !!!
    Kelpaa taas anopin ja apen köllötellä verhon alla :)

    Phantoma

    ReplyDelete
  9. Phantoma: Kiitos... tietaisitpa vaan mun hermojen oikean laidan :D

    ReplyDelete
  10. uteliaana mietin anoppisi kiitollisuutta ;) - mitenka sen sinulle mainitsi hih :) kun kumminkin tiesi tyon maaran ja laatuhan on parasta suomi designea !

    ReplyDelete
  11. Sari GH: Kylla sen nakee kun anoppi on tyytyvainen ja se on paras kiitos, tassa tapauksessa. Hankin on vuorostaan tehnyt palvelua jos toista mulle...

    ReplyDelete