***TERVETULOA***WELCOME***


Friday, 8 July 2011

Raudasta taottua (Wrought Iron)

Sisustustyylini on pelkistetty, mutta ei minimalistinen. Talla hetkella olen hulluna rautaan. Rautaa ja massiivipuuta, sikin sokin sulassa sovussa. Jo ihan blogin alkuaikoina puhuin poydasta, jonka suunnittelin teettavani ja laittavani olohuoneeseen. No, olohuoneessa onkin nyt puinen poyta, joka painaa sen verran, etta kaksi ihmista tarvitaan sen siirtamiseen. Jos olisin hoksannut tuon ostaessa, niin elamani olisi nyt muutamaa siivoussessiota ilman arrapaita koyhempi. En kuitenkaan luopunut ideastani rautaisesta sohvapoydasta. 

Toukokuun lopulla jatin suurehkon huonekalutilauksen laheiselle rautasepalle. Tassa pari valmista tuotetta, loput saatte nahda sitten myohemmin. Peili on aivan ihana, love it! Mutta ehka hippasen liian pieni, joten kakkosversio mietinnassa. Poytakin on vahan sinne pain. Olisin halunnut nuo jaloissa olevat pallukat hiukan isompina, ja tyon viimeistely nyt on mita on tyypilliseen tunisialaiseen tapaan. Pitaisi kuulemma olla vahemman pikkutarkka pilkunviilaaja ja loysata sita viivottimella mitattua pipoa.


I love iron furniture, but it's often too decorative for my liking. This mirror and table was designed by me and made by an ironsmith nearby. Very me, as simple as can be without being boring. Especially the mirror is close to the perfection! The table is lovely too, but would have been even better with bigger balls at the bottom of its legs.  And I really like the top of it, though it's not very good for writing letters due to those holes.

11 comments:

 1. Tosi tyylikästä!! Mistä sohva on? Ihanat koristetyynytkin! Sahha!

  ReplyDelete
 2. ..ja mihin noi rappuset vie? Katolle vai onko teillä kaksitasoinen kämppä?

  ReplyDelete
 3. Me like VERY VERY much

  Mun oma tyyli on myös aika minimalistinen...valkoista, tummaa puuta ja rautaa. Sitten verhoilla ja tyynyillä pientä väri-iloittelua jos sille tuntuu ;)

  Katundar

  ReplyDelete
 4. Mitä materiaalia muuten on teidän lattia ?

  Haluais kans tollaset rapatut valkoiset seinät...nyt olen vaan repinyt kovalla kädellä tapetit seinästä ja maalannut suoraan betonille, nimenomaan saadakseni hiukan elävän pinnan :)

  Katundar

  ReplyDelete
 5. MIZYENA: En kylla muista mista ostettiin sohva... Huonekalumessuilta loydettiin, ja on joku liike taalla Tunisissa. Kuitista saisi nimenkin selville, mutta se on miehella "tallessa" jossain ;) Ja rappuset vie seka etta. Toiseen kerrokseen ja katolle!

  KATUNDAR: Aika samanlainen maku siis meilla! Mulla on tarkoituksena myos lisata varia, keltaista tietenkin, kunhan tassa ehtii. Ja huonekaluja on paljon keskiruskeasta puusta. Meidan lattiat ovat kivilaattaa. Ovat ihan viela alkuperaiset, eli menee vaihtoon. Haluan isommat ja yksivariset! Seinat ovat tosiaan betonia, ja ropeliainen pinta on tehty maalaamalla, nain kasittaisin. Ehka joku maalari tietaa tekniikan... :)

  ReplyDelete
 6. Mä en tiedä mikä sen maalaustekniikan nimi on suomeksi mutta siis se maali "heitetään" betoniseinään mihin on jo alunperin tehty vähän uria jotta maalii jää niihin kiinni. Laite on sellainen pyöritettävä systeemi mistä maali lentää seinään. Tosi hyvin selitetty mutta niin ne tehdään :))

  Sohva on tosi style. Mä tykkään harmaasta nykyään enemmän kuin meidän beigestä mutta valkoisen haluaisin vielä mielummin ja IKEAsta :D

  Mä oon luullut, että teillä on yksi kerros yläkerrassa.

  ReplyDelete
 7. Juu, jotenkin noin se menee, eli eraanlaisella telalla saadaan kuvio aikaiseksi. Ma tykkaan enemman tuosta kuin sileasta, siihen sileaan jaa helposti lommoja ja kuhmuja, ja sileimmassakin seinassa nakyy epatasaisuutta. Ja sileaa saa maalata useammin.

  Toi sohva itseasiassa on ihan mummostylee. Ostopaatoksen motiivina ei ollut ulkonako, vaan sen mukavuus. Noi reunat on juuri korkeudeltaan ja muodoltaan kainaloon mentavat ja lohoillessa (esim. lukiessa) ei valttamatta tarvitse tyynyja, selka on juuri hyvassa asennossa :D Mutta kylla se menee, noissa vareissa ihan mukiinmeneva, tykkaan kylla :)

  Ja tassa talossa tosiaan on molemmat asuintilat kaksikerroksisia. Meilla ylakerta viela puolikollaan, eli siella on vaan mun tyohuone ja kodinhoitotila. Katolle paasee vain meilta sisakautta, ei ulkoa :)

  ReplyDelete
 8. oih, ihanan näköistä! :)
  Tykkään tuosta rautapöydästä ja matto on kans mahtava, sohva tosi houkutteleva! Ihan muuttaa koko huoneen luonnetta tuo ryhmä.
  Teillä on muutenkin ihanaa, päästäispä pian taas käymään! ...mut mielummin sit kun teidän ilmat vähän jäähtyy :)
  Terkkuja kaikille!
  -Liisa

  ReplyDelete
 9. Kiitos Liisa! Tuo poyta on kylla kiva, vaan ei ihan niin taydellinen kuin mun ajatuksissa suunnitteluvaiheessa... Vaikka tein millintarkat ohjeet paperille kuvineen, ja kavin joka toinen paiva tarkastusreissulla pajalla, niin yllatys yllatys, ymmartamisen suhteen oli hiukan ongelmia. Siella pajan paassa, nimittain. Ma luulen, etta ne ei enaa ikina halua nahda mua :D Toisaalta, ehka rautaan sopiikin hiukan tuollainen "rouheisuus"...

  Ja tehan olette tietenkin tulossa meille heti kun kykenette, tervetuloa!!

  ReplyDelete
 10. Ihana värimaailma!! :)

  http://vonhare.blogspot.com/
  http://foodelicacy.blogspot.com/

  ReplyDelete
 11. VonHare: Kiitos! Kavinkin jo kurkkaamassa myos sun blogit :)

  ReplyDelete