***TERVETULOA***WELCOME***


Friday 9 November 2012

Oliivipuu... (This olive tree...)

on tonttimme ensimmaisena istutettu puu. Silloin joskus 70-luvulla. Ehdottomasti SE puu, joka pysyy, vaikka mita muita muutoksia ikina tuleekaan. Oliivit alkavat olla kypsia, tuosta puusta niita saa sellaiset pari tynnyrillista. Appelsiinitkin saamassa varia pikkuhiljaa, kuten viimeisessa kuvassa todistetaan. Satoaika alkaa joulukuun alusta.






is the first tree planted in our garden. Sometime in the 70's. It is THE tree that will stay put whatever other changes may come. Oranges are also beginning to wear their orange colour, as is proven in the last picture.

2 comments:

  1. Meillä ei omalla pihalla ole oliivipuita mutta meillä on maata naapurikapungissa ja sieltä saadaan mm. oliivit ja mantelit. Naapurit muuten juuri istuttivat tällä viikolla kaksi oliivipuuta talonsa eteen. Saas nähdä kauanko kestää kasvaa isommiksi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tama puu on talla hetkella noin 6 metria korkea. Pari vuotta sitten istutettiin toinen oliivipuu ja se on nyt noin parimetrinen, mutta kovin hintela ja ohut viela. Oliivipuut ei kovin korkeiksi kasvakaan, lahinna paksuuntuvat ja leviavat :)

      Tuleeko sun koskaan kaveltya teidan oliivipuulehdossa? Ja mantelipuut kukkii niin kauniisti, olisi oiva kuvauskohde ;) vink vink.

      Delete