***TERVETULOA***WELCOME***


Thursday, 20 May 2010

Heikkona hedelmiin (Fruit fool)

Kevat on ihan parasta aikaa hedelmien ja vihannesten suhteen! Hedelmatorilla melkein iskee sekoomus onnesta, kun on niin paljon herkkua tarjolla! Ongelmana on lahinna se, etta vuorokaudessa ei ole tarpeeksi tunteja, jotta ehtisi syoda niin paljon kuin haluaa... Anopin mukaan vesimeloneista pitaa viela pysya kaukana, mielellaan viela ainakin puolitoista kuukautta. Se on terveyden vaarantamista syoda niita nain aikaisin, ja ei sitten tarvitse alkaa itkemaan, kun on joutunut teho-osastolle myrkytyksen takia ;) Vaan kuitenkin torit ja kaupat ovat niita jo pullollaan, eli kai niita jotkut hullut jo ostaa ja syo. Me kuulutaan niihin hulluihin. Myos omalle ihan aidolle ja originaalille tunisialaiselle miehelleni maistuu vesimeloni, vaikka on koko lapsuutensa kuunnellut kauhutarinoita vaaraan aikaan syodyista meloneista.
Ei vaan, toki anopin sanoissa on peraa. Vesimelonit eivat ole viela parhaimmillaan. Cantaloupet sen sijaan ovat olleet supermakeita jo muutaman viikon, niita ei saakaan enaa sitten ydinkesalla. Samoin hunajamelonit alkavat olla kysta. Syy meidan aikaiseen melonien, manteleiden ynnamuiden herkkujen ahmimiseen on se, etta kesamme Tunisiassa jaa lyhyeksi. En todellakaan aio jaada paitsi, vain koska on vahan menoa! Naita on sentaan odotettu koko vuosi! Ja lisaa herkkuja tiedossa, kunhan luumut, viikunat ja litteat persikat kypsyy.

Manteleita en ole viela saanut aikaiseksi pakastaa. Onneksi meille on tulossa tanne vieraita, laitetaan ne hommiin ja kuorimaan manteleita! Kuvassa nakyy pitkalti meidan taman hetkinen ruokavaliomme... kuolatkaa rauhassa, en laita pahakseni! ;

 
Kirsikoita, manteleita, mansikoita, paarynoita, persikoita, cantaloupea, vesimelonia, banaania...
Cherries, almonds, strawberries, pears, peaches, cantaloupes, watermelons, bananas...


Spring is definitely the best time fruit&veg wise. I'm almost going nuts of happiness whilst shopping in the market, so many lovely things available right now. Only problem seems to be that there aren't enough of hours in the day to consume all that's been wanted and bought. Regarding to my mother-in-law we should stay away from the watermelons for another month and a half. It could be hazardous for the health to eat them now. However, markets seem to be full of them already, so there must be some crazy people buying and eating them... And we are those crazy people. Even my real and very original Tunisian husband, who has been educated of the dangers of eating watermelon too early since he was baby, has eaten them. And we are still alive!
Seriously speaking though, my mother-in-law is right. It's not the best time to eat them, they will taste better later on. But since we are travelling this summer, we are little bit in a hurry to enjoy all the pleasures Tunisia has to offer during the summer time. After all we have been waiting for these treats all year! And soon the plums, figs and flat peaches will be ripe, hurray.

I haven't managed to freeze the almonds yet. Luckily the quests will be arriving, so the plan is to make them work hard. Peeling the almonds that is. Pictures show pretty much our current diet in it's full content... Drool away, I won't mind in the slightest ;)

9 comments:

 1. Taidanpa napata tuon vesimelonin, ihan vain anoppisi kiusaksi. Ei vain, ostan täälläkin vesimeloneja aina kun niitä saa kaupasta.
  Meille on muuten luvattu aurinkoista viikonloppua. Vihdoinkin! Satanut ei ole paljon, mutta eipä ole aurinkokaan paistanut. Nyt toivottavasti saamme vähän väriä valkoisiin kinttuihimme.

  ReplyDelete
 2. Samat eväät täälläkin paitsi, että vesimelonia en vielä osta :) Odotan ainakin kesäkuulle. Kaveriperhe sai tosi rajun kuumeisen ripulin vesimelonista viikko sitten. Yksi lapsista joutui sairaalaankin. Itse jätän ne kyllä ostamatta ihan siksi, etteivät ole vielä niin hyviä kun kuukauden päästä :) Vaan ymmärrän kun olette lähdössä lomille, että pitää nyt tankata urakalla :D

  Mä odotan viinirypäleitä ja viikunoita kaikista eniten :P
  Manteleita en taida pakastaa kun vihaan sitä kuorimista mutta mulla on lähes 20kg mansikkaa nyt pakkasessa niin saadaan Ramadanin iltaisin smoothieta.

  Herkullista loppuviikkoa!

  ReplyDelete
 3. Aijaa, vesimeloonistako me sitten saatiinkin se hitskun ripulitauti. Ei mun originalli tunisialaismies mitään tuollaisia liianaikaisineisaasyödävesimeloonia-juttua tiedä.höh!;) Tai jos tietääkin niin sitten on unohtunut kun on niin himonnut vesimeloonia, vielä maksoi hulluna 6 euroo kilo.
  Meillä mansutkin on älykalliita, niiden pakastelu jää haaveeksi. Mutta mulla on mansikkamaa omasta takaa, joten sieltä sitten pitäs tulla.

  Eiköhän noilla sun kuviesi eväillä pysy linjat kurissa.

  ReplyDelete
 4. VIHREATNIITYT: Mun anoppi on ihana, ei sita saa kiusata! Meillekin on luvattu aurinkoista viikonloppua, tanaan onkin ollut taas sadepaiva. Nauttikaahan ilmoista, mikali niita pitelee :)

  MIZYENA: Eli kauhukertomukset eivat olekaan urbaanilegendaa vaan totisinta totta :/ No, ripulia odotellessa! Ei vaan, lapset niita enimmakseen syo, ma tykkaan enemman cantaloupesta! Viime vuonna kun ei ollut kiire maailmalle, niin ensimmainen vesimeloni tuli ostettua vasta kesakuun lopulla :)

  Makin oon pakastanut mansikkani jo, mutta vaatimattomasti 10kg...

  SANNAKOO: Se, etta mies on aito ja originaali tunisialainen ei ole tae oikean faktatiedon saamisesta (juurikin siita syysta, etta kyseessa on mies)! Anoppia naista asioista kannattaa konsultoida ;D Mansikatkin ma kuulemma pakastin viikkoa liian aikaisin... Kuulostaa muuten niin ihanalta tuo oma mansikkamaa!!

  ReplyDelete
 5. Ja mä pakastin mansikat liian myöhään :D

  Arvaa mikä on mun lempparitotuus tunisiassa? Se, että ihan kaikki vaivat ensisijaisesti johtuu siitä, että olet kävellyt kylmillä lattioilla ilman "sleegoja". Tai olet saanut "kylmää". Vatsahaavasta migreeniin ja bakteeriperäiseen tartuntatautiin kaikki on lopulta vain kylmän syytä. Naapurin pojalla oli viikonloppuna ihan silmä ihan kananmuna ja selkeästi tulehtunut mutta se johtui vain tuulesta. Useimmiten jaksan olla välittämättä tai naureskelen vain mutta aina välistä tekee mieli ihan kunnolla ravistella heitä :D

  ReplyDelete
 6. vastavierailulla. sinullakin kiva blogi taalla. nopeasti kavin valokuvia vaan lapi, tulen lukemaan myohemmin kun on kunnolla aikaa. ihastuin teidan kattolamppuihin. tasta se blogiystavyys alkaa. :) (minakin tykkaan iittalan kastehelmista ja olen tehnyt siita postauksen blogiin :))
  sansku/a bit of this & a bit of that

  ReplyDelete
 7. Jee, aina on kiva saada uusia ystavia :) Iittalan kastehelmia tulee loytymaan meikalaisen matkalaukusta ihan pikapuoliin ;)

  ReplyDelete
 8. Herkullisen näköisiä kuvia hedelmistä! Nams.

  ReplyDelete
 9. Usko pois, hedelmat oli viela herkullisempia kuin kuvat ;)

  ReplyDelete