***TERVETULOA***WELCOME***


Friday 14 May 2010

Aprikoosin aika (Time of the apricot)

Tassa eraana paivana olin juuri saanut aseteltua itseni mukavasti sohvalle lepohetki silmissani siintaen, kun ulko-ovelta kuului kunnon rytinaa. Hadissani ponkaisin pystyyn katsomaan mita tapahtuu, appiukkohan se siella pyrkimassa sisalle. Ehdin juuri ja juuri tervehtimaan, kun kasiini lykattiin korillinen aprikooseja intensiivisen tuijotuksen kera. Kun en ollut tyhjentanyt aprikoosi puuta. Vielakaan. Nehan pilaantuu. Jonkun taytyisi ne nyt kylla pikemmiten kerata ja syoda. Naiden sanojen myota intensiivinen ja totinen tuijotus jatkuu. Koitin selitella, etta juuri eilen oli poiminut pari ja ne oli mielestani viela raakoja. Minua ei uskottu. Tai ymmarretty... tamakin on mahdollista.

Joka tapauksessa en edelleenkaan ole poiminut niita aprikooseja, enka poimi. Jatan sen muille talla kertaa. Siita ei ole kauaakaan kun tyhjensin sen lokvattipuun ja hillotin ne. Sen jalkeen olen pakastanut mansikoita erimuodoissa, osan hillottanut. Suorinut herneet ja pakastanut. Samoin harkapavut. Pakastin alkaa olla taynna, vaikka viela haluaisin pakastaa jonkun verran manteleita. 

En muutenkaan ole mikaan suuri aprikoosin ystava. Tuo korillinen aprikooseja oli jaakaapissa odottamassa kohtaloaan aika kauan. Ja sitten ne paatyivat naihin... krhmm,  "muffinsseihin".  Voi poloisia. Kauhea loppu reppanoille!




The other day I was looking forward having moment of peace and calm, when I heard quite a massive bang from the door. It was my darling father-in-law bringing me some apricots. He gave me the basket full of fruit and stared intensively. Because I hadn't picked those apricot and they are going bad now. All of the tree's harvest going to waste because of me ;) I had picked couple of them just day before, but thought they were still raw. Apparently I was wrong. :)

I still haven't picked those apricots, and I won't. It's not long ago since I emptied that loquat tree and jammed them. After that I preserved all the strawberries, peas and broad beans. My freezer is getting bit full already and I want to keep little free space for some almonds.

And I'm not that keen on apricots anyway. Those apricots my father-in-law gave me waited for their destiny long enough in our fridge. And then ended up in these... erm, "muffins". What a terrible end for those little babies!

5 comments:

  1. Minulle maisuisi nuo aprikoosit, sellaisinaan tai muffinsseissa. Tuntuu niin käsittämättömältä, että sinä seillä vaan poimit puusta suoraa heldelmiä!

    ReplyDelete
  2. Heh, meinasin just postaa persikoista kun poimin niitä lehtineen. Ovat ihanan pehmeitä ja makeita ja olen käyttänyt niitä appelsiinin sijasta siihen herkku hedelmäsalaattiin ja toimii muuten hyvin siinä!

    ReplyDelete
  3. VIHREATNIITYT: Veikkaan, ettei maistuisi valttamatta juuri naissa muffinsseissa... Not my greatest creation! ;) Tosin puolustuksena taytyy sanoa, etta tein ne piirakkaohjeella ja kaasu-uunissa, mika on ihan surkee leipomiseen!

    MIZYENA: Meilla ei olekaan persikkapuuta! Vaihdetaanko? ;) Onko ne niita litteita vai pyoreita persikoita? Ma rakastan persikoita, ja erityisesti niita litteita!!
    Ihan mielenkiinnosta kysyisin, et syotko nykyaan muuta kuin hedelmasalaattia? :DD Appelsiinin korvaaminen persikalla tekee siita kylla viela makeamman! Taytyykin kokeilla, kuinka pahasti alkaa silmat pyoria paassa!

    ReplyDelete
  4. Pyöreitä mutta litteet on kyllä ihania!!

    En syö enää mitään muuta kuin hedelmäsalaattia. Olen ihan törkeän koukussa siihen ja syyttävä sormi osoittaa suoraan sinuun :D *se siitä kesäksi kuntoon dieetistä*

    ReplyDelete
  5. Hehe, senkus syyttelet meikalaista! Syntipukkina saanut elaa koko pienen ikani...;D Kerrassaan kaiken pahan alku ja juuri!

    ReplyDelete