***TERVETULOA***WELCOME***


Sunday, 6 June 2010

Kristallin kirkas (Crystal clear)

Meidan vieraamme kaukaa pohjoisesta saapuivat muutama paiva sitten. Tekemista on riittanyt, ja tanaan ajelimme suosikkirannallemme kauniita maisemia ihaillen. Viljapeltoja silman kantamiin, korkeita vuoria ja taydellinen ilma. Ensimmainen pysahdyspaikkamme oli pieni kalastajakyla nimelta Ghar El Melh. Joskus kauan sitten tama oli hyvinkin merkittava satama ja ensin berbeeri-merirosvojen tukikohta, sitten myohemmin britti- ja maltalaisten merirosvojen. Kaunis linnake. Siella sijaitsee myos erittain suosittu kalakauppa, jonne kalat nostetaan suoraan kalastajien veneista. Eipa juurikaan voi tuoreemmaksi menna, ellei sitten halua nauttia kalaansa jo veneessa ;) 
Paatepysakkimme oli kuitenkin Sidi Ali El Meki-ranta kristallin kirkkaine vesineen. Siella grillasimme kalaa ja perunanyytteja, valilla pulahtaen uimaan. Taivaallista! 
Talla rannalla ei juurikaan turisteja nay, ja jos nakyykin, ne ovat poikkeuksetta tunisialaisessa seurassa. Kesakuun alku on parasta aikaa, kun rantakausi ei ole viela kunnolla lahtenyt kayntiin. Siella saa olla melkein tyhjalla rannalla ja vain nauttia rauhasta. Paikka sijaitsee kaukana turistikeskuksista, vaan mikapa estaa vuokraamasta autoa :)

GHAR EL MELH

*****
SIDI ALI EL MEKI
(Text in English will follow tomorrow, my apologies.)

6 comments:

 1. Haluaisin päästä valokuvaamaan noista kalastusveneitä :D

  ReplyDelete
 2. Mitkä maisemat! Ja tosi kivaa, kun olette saaneet sinne vierahia.
  Me ollaan joskus ajettu apin kanssa monta kymmentä kilsaa ostaan suoraan kalastajalta kalaa. En tiedä kuinka paljon pääkaupunkiseutulaiset tykkäävät kalasta? Sfaxilaiset ovat ihan hulluina, sitä syödään melki joka päivä. Itselläni alkaa aina loman lopussa pursuamaan sitä korvista...;)
  Täytyykin laittaa tuo rannan nimi jonnekkin muistiin.

  ReplyDelete
 3. Tuonne rannalle, kun pääsisin...

  ReplyDelete
 4. Kiva käydä välillä seurailemassa mitä sinne maailman kolkkaan kuuluu...upean näköistä..kerrohan terveisiä vieraillesi;)ja pian nähdään!T:Your friend K;)

  ReplyDelete
 5. Onpas siellä maisemat, kyllä vieraiden kelpaa. Taitaakin olla mulle tuttuja vieraita :) Terkkuja sinne siis ja nauttikaahan lokoisasta lomailusta!

  ReplyDelete
 6. Anteeksi kaikille, kun vastaaminen kestaa! On aikamoista menoa ja meininkia talla hetkella...

  Mizyena: Joo, ma kun niita kuvailin, niin tulit mieleeni... siis sina ja kamera! Saisit varmaan upeita kuvia :)

  SannaKoo: Jep, niin taallakin ajellaan kilometrikaupalla tuohon samaiseen paikkaan hakemaan kaloja :) Meilta ajaa sinne noin 45min-tunti. Kylla taallakin syodaan paljon kalaa, mutta ei sentaan paivittain. Ma kylla tykkaan kalasta, mutta jostain syysta kala-couscous tokkii pahemman kerran :/

  Vihreatniityt: Suosittelen, et takuulla tule pettymaan!!!

  K: Siis aivan mahtavaa, kun jatit kommentin! Taalla blogissa on vain pienia pilkahduksia, mutta saatpahan jotain tuntumaa :) Terveiset kerrottu!

  Poppelina: Tuttuja on :) Parhaamme koitetaan lokoisan suhteen, vaan kyllahan tuota vauhtia riittaa talla kokoonpanolla ;) Terkut valitettu!

  ReplyDelete