***TERVETULOA***WELCOME***


Wednesday 25 May 2011

Sapuskaa (Food)

Sain reseptin Mizyenalta tassa taannoin, ja sen jalkeen se on kuulunut meidan arkiruokiin erityisesti niina paivina, kun on paljon muutakin tekemista kuin aterioiden loihtimista. Valmistuu kymmenessa minuutissa, tai jotain, ja maistuukin ihan jees. Lisukkeeksi sita mita hotsittaa, meilla esim. hoyrytettyja tai paistettuja vihanneksia pyttipannu-tyyliin. Kannattaa ehdottomasti laittaa harissaa tai muuta vastaavaa jytya tuomaan, ja juustoraasteen kanssa ei tietenkaan saastella!


Tonnikalapihvit/pullat

2-3 tolkkia tonnikalaa
2 munaa
korppujauhoa
suolaa 
pippuria
harissaa
juustoraastetta

Kaada tonnikalat kulhoon, riko sekaan munat, heivaa joukkoon korppujauhot, suola, pippuri ja harissa. Sekoita. Viimeiseksi lisaa juustoraaste voluumiltaan samaa luokkaa tonnikalan kanssa. Sekoita tasaiseksi massaksi ja muotoile haluamasi kokoisia pihveja tai pullia. Paista pannussa miedolla lammolla, kunnes pinta ruskistunut ja rapia ja irtoaa pannusta.







One real fast-food recipe for everyday-cooking. Brilliant when you really don't have much time to spare in the kitchen. Serve with salad or steamed vegetables, or anything you wish.

Tuna Burgers/Balls

2-3 cans of tuna
2 eggs
bread crumbs
salt
pepper
harissa
grated cheese

Mix all the ingredients together, tuna and cheese about the same amount. Then form burgers or balls and fry in a pan on a moderate heat until golden brown and non-sticky.

5 comments:

  1. Vau! Kuulostaa tosi helpolta, nopealta ja hyvältä! Näitähän voisi varmaan käyttää myös kalahampparin pihvinä. :-) Kokeiluun ehdottomasti!

    ReplyDelete
  2. Nayttaappas hyvalta ja maistuu varmasti kanssa!taalla tonnikala purkit maksaa omaisuuden niin harvemmin tulee siita mitaan tehtya:(

    ReplyDelete
  3. Vähän tuon tapaista olen joskus tehnyt,ja ihan hyvää oli:)

    ReplyDelete
  4. Hippu: Joo, voi kylla! Juustokin on jo valmiina... Jos teet, niin kerro minkalaisella kastikkeella :)

    Marizu: Taalla myos on tonnikala kallista. Siis jos haluaa hyvalaatuista, eika jotain ruotoroiskeita jauhettuine silmamunineen. Ja kala ylipaansa on superkallista! Ei uskoisi, kun nain meren rannalla asutaan...

    Yealian: Ei hassumpaa tosiaan, pikaruuaksi :)

    ReplyDelete
  5. Kiitos ohjeesta, hyviä ovat !!!
    Minä sain pyöreistä pullista aikaiseksi tetran muotoisia, kun paistelin joka puolelta :))
    vaan haitanneenko tuo, ei vaikuta makuun.

    Phantoma

    ReplyDelete