***TERVETULOA***WELCOME***


Friday, 3 June 2011

Hevikaupasta... (Few fruits and veggies...)

lahti mukaan lahemmas 40kg hedelmia ja vihanneksia. Mansikoitakin (Hallelujah sille!) sain pakastimeen 11kg ja pienin vesimeloni, joka loytyi painoi saman verran. Viela jai uupumaan salaatti ja makeat filfilit, eli vihreat paprikat. Kaikki tama maksoi noin 25 euroa. Ja mansikat viela tuplahintaisia! Kesakuu on ihanaa aikaa, kun aprikooosit, melonit, mansikat, mantelit, litteat ja pyoreat persikat, kirsikat ja luumut ovat sadossa! Ei tarvitse haikailla namipussien peraan (paitsi haikailen kuitenkin).

Tuossa etualalla nakyy minulle uusi tuttavuus. Tietaisiko joku nimea tai lajia tuolle vihrealle vihannekselle/hedelmalle? Arabiankielinen nimi meni ohi, mutta on kuulemma kuin kurkku. Testasin, ja tosiaan maistui makealle kurkulle, mutta googlettamalla en loytanyt lajia. Ulkonako oikeastaan muistuttaa enemman melonia, kun on tuollainen raitainen ja pyoreahko. 
Our weekly fruit&veg shopping. Now in season all sorts of peaches, melons, plums, cherries, strawberries, apricots and almonds.

Does anyone recognise that stripy green vegetable in front of the upper picture? It's some sort of cucumber, and a new find for me and I'd like to know the real name. Short and roundish, tastes like a sweet cucumber.

5 comments:

 1. Nami,ihania vitamiinipommeja! Tuollaista kurkkua en olekaan aiemmin nähnyt.

  ReplyDelete
 2. Herkullisen näköistä! Juuri eilen synttäriherkkuja täytekakusta sipseihin ja kaikkea siltä väliltä mähkineenä kadehdin tuota terveellistä satsia. Slurps.

  ReplyDelete
 3. herkullisen saaliin olet saanut - ja taytyy sulla olla todella iso pakastin!

  ReplyDelete
 4. Onnittelut mansikoista! Meidän torilla ei enää tänään ollut. Enkä ole nähnyt vielä litteitä persikoitakaan eli niitä odotellessa. Vaan noita ihmeellisiä kurkkuja ihmettelin minäkin tänään mutta en edes kysynyt mitä ne ovat. En muista koskaan ennen nähneeni. Kirsikoita tekisi mieli ostaa mutta ovat vielä tosi kalliita. Eka vesimelonikin on vielä hakematta. Tulispa jo viinirypäleet ja viikunat :P

  ReplyDelete
 5. Yealian: Juu, en minakaan! Aattelin kun taalla linjoilla pyorii porukkaa vahan joka maailman kolkalta, josko joku tietais... Kiinnostaa kovasti!

  Tiia: No, ma taas kuolasin teidan herkkuja :D

  Karoliina: Itseasiassa mulla on ihan normipakastin (haaveilen kylla toisesta). Kait ma vaan osaan survoo ne tavarat sinne sillai etta mahtuu ;)

  Mizyena: Ma oon tanaan syonyt litteita persikoita muutaman. Juku, etta on mehukkaita, saa koko huushollin pyyhkia syonnin jalkeen, kun niin mehut purskuaa! Onkohan tuo uusi vege ihan just lanseerattu koko maahan, kun teillakin loytyi :o Se oli itseasiassa ihan hyvan makuinen, varmasti ostan toistekin :)

  ReplyDelete