***TERVETULOA***WELCOME***


Monday, 6 June 2011

Kasseja... (Bags...)

ja sen semmoisia on tullut tassa tehtya. Jokainen on valmistunut ilman sen suurempaa suunnittelua, kaavoja tai mittailuja ja valmistettu kirppikselta ostetuista tyynyliinoista. Nama kangaskassit tulevat tarpeeseen, joten ihan huvikseni en niita tehnyt. Noin vuoden ajan olen nyt kayttanyt kestokasseja ruokaostoksia tehdessa jne. Alkoi oikein tosissaan nyppia arsytyshermoa takalaiset supermarket-muovipussit, joihin mahtuu yksi tavara kerrallaan ja ovat niin ohutta, etta hajoavat pelkasta kantamisesta. Muutenkin suhteellisen ahdistavaa kiikuttaa kotiin 20 muovikassia per ostosreissu.

Mikas kassi miellyttaa eniten silmaanne? Naita on enemmankin ja tulossa lisaa. Kaikki eri mittaisilla kantokahvoilla, jotta osan voi kiikuttaa olkapailla ja osan kasissa. Saa useamman roudattua kerralla. Paitsi tuo vihreakeltainen kassi on niin jatti, etta on juuri mainio rannalle. Sekin sellainen olkapailla kannettava.
 

and things like that have been on my production line lately. Shopping bags, to be more precise. I use these for a supermarket and food shopping, because plastic bags make me puke. Well, to lose my nerves at least! I use pillowcases that I find from a flea market to make these, each one is very unique and dear to me :) Which one is your favorite? There are more to come...

10 comments:

 1. Perhonen on mun suosikki!

  Mä käytän aina kestokasseja ruokakaupassa. Mulla on suomesta ostettuja S-marketin ja Pirkan isoja kauppakasseja joiden perään moni paikallinen on Promogron kassalla kysellyt :)) Niin paljon helpompaa ja nopeampaa kaupassa sekä kotona että luontoa säätävämpää. Käsilaukussa kulkee lisäksi mukana pienempi kangaskassi mihin mahtuu pikkuostokset ja sen minulle lahjoitti viime kesänä yksi blogin lukijani :))

  ReplyDelete
 2. Toi perhoskassi on kylla tosi kiva :)

  Mulla on ollut kaytossa noita Geontin ja Carrefourin kestokasseja, vahan samanlaisia kuin ne kuuluisat Ikean siniset. Mutta niittenkin saumat ratkeilee kovassa kaytossa, etta vahan valia saa olla ostamassa uutta. Ja muovi (vai mita se materiaali on?) vie enemman tilaa kuin nuo kangaskassit, jotka saa tosi pieneen tilaan viikattua. Mulla on frippekassit sitten taas ihan erikseen ;) Voin vain kuvitella, kuinka teikalainen shoppailee ihan reteena S-marketin kauppakassien kera, hehe.

  ReplyDelete
 3. Kaikki ovat ihania, mutta suosikkini on tuo saniaiskoristeinen kassi! Minullakin kulkee kangaskassi usein mukana. Jos menen pelkästään kauppaan enkä minnekään muualle, laitan repun selkään.

  Minäkin inhoan kaupan kasseja. Täällä on sama tyyli eli kassit ovat pieniä ja ohuita ja niitä saisi roudata kaksin käsin ja voi sitä saastemäärää. Arvostan ihmisiä, jotka roudaavat omat kassit mukanaan! :))

  ReplyDelete
 4. Mulla on kestänyt Carrefourinkin vihreät kassit kovaa kulutusta mutta S-marketin iso sininen kassi on kyllä paras ja siihen sisälle mukaan pari Pirkan kukallista kassia :)) IKEAN kassit meillä on rantakasseina :))

  ReplyDelete
 5. Kaikki kassisi ovat tosi nättejä mutta suosikkejani ovat ihana perhoskassi ja se,jossa on vihreitä lehtiä,aivan ihanat! Olen jo muutaman vuoden käyttänyt kestokasseja,niitä on aina laukussa.Täällä monesta paikasta saa mukaan kestokassin,joten niitäkin on ilmaantunut ihan liiaksikin;D

  ReplyDelete
 6. Elegia: Tuo saniaiskuviokassi taitaa olla munkin suosikki. On luonnossa viela kivemman nakoinen.
  Muistan kanssa ne arsyttavat Enkkulan muovipussit, mutta taalla on viela ohuempia ja pienempia, mrh. Vielako Sainbury's muuten maksaa ihmisille, joilla on omat ekokassit mukana? Ainakin meidan siella asuessa jokaisesta omasta kassista hyvitettiin ruokalaskussa muistaakseni 10 tai 15 pencea... Voi olla, etta oli enemmankin!

  Mizyena: Meilla noista Carrefourin kasseista irtoo ne kahvat tosi helposti. Jos yhtaankaan pakkaa painavempaa tavaraa!

  Yaelian: Wau, siellahan ollaan tosi edistyksellisia. Ei taalla mitaan kestokasseja saa mistaan, paitsi noista parista supermarketista. Ja nekin joutuu itse ostamaan ja ihmiset ei tosiaan halua tuhlata rahaa sellaiseen, kun ilmaiseksi saa :D
  Meilla kanssa kassit aina autossa mukana, ja kotona toinen satsi!

  ReplyDelete
 7. hei huippuja!
  hyvä sä.
  Mun suosikki on tietty toi retrohenkinen vihreä jättikassi.
  Kaikki muutkin ihania.
  Pitäis taas itsekin päivittää kauppakassiarsenaali.

  :) terkkuja hani

  -Liisa

  ReplyDelete
 8. Vautsi, mikä Eryah's collection! ;) Kaikki hienoja, mutta annan ääneni Liisan tapaan retroveskalle. Mahtava jättikassi :)

  ReplyDelete
 9. No mun suosikki on tuo saniaiskuviollinen vihree/valkoinen kassi, se on hieno, vaikka kyllä ne kaikki on hyvännäköisiä...

  ReplyDelete
 10. Liisa: Kiitos ja ma arvasin :D

  Tiia: Arvasin myos sun suosikin ;) Mutta ei taa nyt ihan collection viela ole, hehe... mut hei, watch this space!!

  Mirja: Sulla on kylla sitten hyva maku :)

  ReplyDelete