Taman maan ruokakulttuuriin kuuluu grillaaminen ja hoyryttaminen
erityisen tarkeina ruuan valmistusmuotoina. Seuraavaksi pastaa
hoyrytettyna :) Kylla, hoyrytettyna. Valmistetaan kuten kuskus
hoyrykattilassa ja koska kaikki huitaistaan samaan kattilaan porisemaan,
voi kypsymista odotellessaan vaikka pyoritella peukaloita. Jos jaksaa.
Niin helppoa ja vaivatonta. Kaytin ohjeessa puoli kiloa kuivapastaa, mutta kilosta saisi jo seuraavanakin paivana syotya... ja taas elama helpottuu!
DUIDA M'FAOURA
Kanankoipia, rintapaloja tms.
Ohuen ohutta patkaspaghettia
Perunaa
Porkkanaa
Harkapapuja
Sipulia
Vihreita suippopaprikoita
Yksi kokonainen valkosipuli
Puolikas sitruuna
1 dl oljya
1 rkl tebil-sekoitusta
2 tl suolaa
1 rkl paprikajauhetta
1tl mustapippuria
Hyppysellinen kurkumaa
5-6 laakerinlehtia
2 rkl tomaattipyretta
(Harissaa)
*****
Kuori porkkanat, perunat, sipuli ja valkosipuli. Pese paprikat ja harkapavut (harkapavut aina keitetaan kuorineen). Taalla seka perunat, etta porkkanat ovat tosi isoja, joten paloittelin ja puolittelin hieman. Mutta mita isompina paloina sen parempi. Saa olla kokonaisiakin.
Poista kanoista nahka, kippaa kippoon ja mausta tomaattipyreella, puolikkaalla puristetulla valkosipulilla, puolikkaan sitruunan mehulla, tebililla, suolalla, paprikajauheella, mustapippurilla ja kurkumalla, seka heita sekaan pari kolme laakerinlehtea. Pyorittele kasin niin, etta kanat peittyvat mausteseokseen. Jata hetkeksi maustumaan.
Lorauta kattilaan hieman oljya. Tee paprikoihin pieni viilto karkeen (ettei poksahda paistettaessa) ja friteeraa paprikat, kunnes puolipehmeita ja kauniin karistyneita. Ota sivuun lautaselle, ja laita pieni viipale sipulia oljyyn tirisemaan.
Seuraavaksi siirra kanat kattilaan tirisemaan, ja anna paistua oljyssa hetki. Kaantele valilla. Ei ole siis tarkoitus kypsentaa, vaan vahan lammitella. Lisaa vetta ja porkkanat, pavut ja kokonainen, pilkkomaton sipuli. Kiehauta.
Tyhjenna toiseen kippoon pasta, purista puolikas valkosipulia, sekaan pari-kolme laakerinlehtea ja 1/2 dl (tai enemman kiloon pastaa) oljya. Sekoita niin, etta pasta kauttaaltaan kostuu oljylla.
Kun kanaliemi kiehuu, nosta hoyrystin osa paalle ja kaada siihen pasta kypsymaan. Jata kansi hippasen raolleen (tai jos kannessa on hoyryreika, niin voi pitaa kannen kiinnikin) ja kypsenna noin vartti. Nosta sen jalkeen pasta hoyrystimessa sivuun esim. kulhon paalle (jotta nesteet valuu siihen) ja kostuta pastaa kanan keitinliemella. Sekoita. Tarkista maku. Lisaa perunat soossiin ja nosta pasta takaisin hoyrystymaan.
Perunoiden kypsyttya ota pasta taas sivuun ja kostuta keitinliemella. Sekoita hyvin ja kaada tarjoiluvatiin. Asettele paalle natisti kanat, perunat, sipulit, porkkanat ja pavut. Koko komeuden paalle kruunaamaan laita friteeratut suippopaprikat. Lopun kastikkeen voi tarjoilla erillisesta astiasta sita haluaville.
BON APPETIT!
Merci!!! :)) Mulla olisi tähän ainekset tänään mutta koska vietän laiskottelupäivää rankan viikonlopun ja alkavan flunssan kanssa niin siirrän kokeilua mahdollisesti huomiselle :))
ReplyDeleteKirjoittelehan useamminkin!!
Höyryttäminen on hyvä tapa kypsentää ruokaa: siten ei arvokkaita ravintoaineita liukene esim. keitinveteen. Mekin höyrytämme aina kasvikset keittämisen sijasta.
ReplyDeleteHerkullisen näköisiä kuvia!
Mizyena: Ole hyva! Joko sa olet testannut reseptin? :)
ReplyDeleteElegia: Hoyryttaminen on tosi kateva tapa, ma tykkaan kun on niin helppokin. Ja kyllahan se ruoka maistuu ihan erilaiselta hoyrytettyna kuin keitettyna!
En vielä. Jos vaikka viikonloppuna.
ReplyDeleteMa en saanut patkaspagua tossa hoyryosassa kunnolla kypsaksi. Siina olisi pitanyt olla niin suurella liekilla ruoka, etta pelkasin pohjaanpalamista.. Hoyrytin sen sitten valmiiksi vesikattilan paalla, jolloin sain kunnon hoyryt aikaiseksi :) Mainio ohje muuten!
ReplyDelete