***TERVETULOA***WELCOME***


Friday 1 July 2011

Riu Marco Polo Hammamet

Hei kaikille ja sorpati sorppa, kun postaaminen ottaa aikansa. Pari viikkoa hurahti ohi aikamoinen ylinopeus lasissa vieraita viihdyttaessa. Mutta vaikka vauhti oli hurja, niin naattimaan toki ehdittiin. Jotain uutta kohdetta tai nahtavaa on kiva jarjestaa, namakaan vieraat kun eivat olleet taalla ensimmaista kertaa. Ettei ala tylsistyttaa ja maistua puulta. Eika siella rannallakaan jaksa joka paiva lojua!

Hotellin nimi oli Riu Marco Polo. Tahan asti kaymistamme hotelleista ehdottomasti siistein, joka paikka kuulsi ja kiilsi ja oli uutta ja ehjaa. En tieda, milla henkilokunta oli huumattu, mutta juku, etta oli ystavallista. Ihan meinasin joutua shokkiin. Ei ole meinaan maan tapa, etta asiakaspalvelija olisi erityisen ystavallinen. Asiakas on aina vaarassa (siis sanan "oikeassa" vastakohta), tiella ja arsyttava riesa. Kaikki toimi moitteettomasti, huoneet oli isoja jne. Mukavana ekstrana loytyi iso taulu-tv huoneissa ja tuuletin katossa. Tama otettiin erityisesti meilla ilolla vastaan, silla lasten kanssa aina vahan hirvittaa pitaa ilmastointia paalla. Tuuletin piti lempealla tavalla huoneen viileana koko yon. Ja perheen isa oli oikein tyytyvainen saadessaan katsoa tarkeat matsit kunnon telkkarista kunnon kuvalla. Tyynytkin olivat huippupehmeita! 

Meilla oli all inclusive, ja aamupalan, lounaan ja illallisen lisaksi tarjolla oli jatkuvasti snackattavaa aterioiden valissa. Baareja loytyi joka kulmalta, ei tarvinnut montaa metria janonsa takia vaeltaa. Hotelli sijaitsi loistavalla paikalla, lahes Yasmin Hammametin keskustassa ja meren rannalla. Hotellin allastilaa ja rantaa erotti vain pieni kaistale nurmikkoa. Uima-altaita oli vain yksi (ja pieni lasten kahluuallas), mutta se oli todella iso. Aivan jattisuuri. Molemmin puolin loytyi isot poreallas-syvennykset, veteen rakennetut aurinkotuolit ja edessa keskella oli allasbaari, jossa juomansa sai nauttia vedessa istuen. Ja kerrankin hotelli, jossa ei tarvinnut taistella aurinkotuoleista! Niita oli riittavasti, ja ne oli aseteltu maksimissaan viiden tuolin ryhmiin, omiin soppeihinsa ja eroteltu kukkapenkeilla, puskilla ja puilla. Eli ujoimmatkin auringonpalvojat saivat tarpeeksi yksityisyytta ja nakosuojaa.

Lapsille oli oma aidattu leikkialueensa kahluualtaineen, seka tosi iso leikkihuone, jossa sai pelata erilaisia peleja ym. Muutaman tunnin paivassa siella oli ihan ohjaaja leikittamassa. Muutenkin viihdetiimi toimi hyvin, ohjelma oli runsasta ja joka paiva erilainen. Oli paljon peleja, jumppia, karaokea, naytelmia ym ym. Jopa altailla sijaitsevat wc:t olivat kiiltavan puhtaita, raikkaan tuoksuisia ja kuivia. Vaikka porukka ramppasi niissa uimavetimissaan ja markina :)

Hotelli on luokitukseltaan 4+ tahtea. Viides tahti jaa uupumaan, ja omasta mielestani tama johtuu ruuasta. Ruoka oli ihan jees, ei mikaan kulinaarinen wow-elamys. Jos tykkaa pizza, pasta ja ranskalaiset-linjasta, niin varmasti miellyttaa. Joka aterialla oli joku yksi vetonaula, esim. jattikatkaravut, grillattu miekkakala, naudan paisti tms. Mutta aika perusmossoa, toki ihan syotavaa. Ja moneen hotelliin verrattuna, buffetin valikoima ei ollut kovin laaja. Myoskin cocktailit olivat aika esanssikammotuksia, limsakoneet jotenkin kehnosti saadettyja, tosi makeita ja hiilihapottomia, viinit vedella laimennetuja ja aamukahvi sellaista tervaa, etta jai juomatta. Mutta jos syominen ei ole lomalla paa-asia, niin tama hotelli on loistovalinta!! Ja ruoka tosiaan oli ihan syotavaa, mutta esim. tunisialaisia ruokalajeja ei juurikaan nakynyt valikoimissa. Hotellin voi googlettaa, on saanut hyvia arvosteluita muiltakin :)









We had visitors from Finland and as usual, we wanted to do and visit something new to avoid boredom. This hotel is called Riu Marco Polo and it's located perfectly in the middle of Yasmin Hammamet. No need to have taxi or anything to leave the hotel. It also has it's own beach and it's right off the pool area.

The hotel and the rooms are the most cleanest we have ever been to so far, absolutely shiny and new. We were very pleased to notice, that each room had quite big flat screen tv (appreciated by my husband who was able to watch the important football matches with clear picture) and a huge fan in the ceiling. This was great, because it's always little worrying to use the air-conditioning with kids. The fan cooled down our room very gently all night and we slept so tight! Even the pillows were so soft!

Staff were very very friendly. And in a nice way, not that neck-breathing way! There was only one pool, but it was huge. So huge, that most of the time it looked empty even though it never was. Kids had their own fenced play-area and little pool, and toys and games for keeping active. Animation team was great, they really seemed to like their job and make people enjoy themselves. 

I give this all inclusive hotel 5+ stars (in reality this hotel has 4+ stars) for everything else but the food and drink. I think that was worth 3 stars. Buffet was very basic and boring and quite the same day after day. Mostly pizza, pasta and french fries. Not many Tunisian specialities. Drinks also were the cheapest kind, tasting of e-numbers. But definitely a hotel to visit for and enjoy your time. All in all better than I expected.

3 comments:

  1. Kuulostaa kyllä aika hyvältä ollakseen Tunsiaisassa ;D Jopa pehmeät tyynytkin. Niistä vaikutuin eniten :))

    Mukavaa loman jatkoa!

    ReplyDelete
  2. puhtaus on mulle aina tarkeinta. kuulostaa kivalta hotellilta.

    ReplyDelete
  3. Mizyena: Sen verran on tullut taman maan hotelleissa rampattua, etta osaa jo varautua kaikenlaiseen. Taa hotelli yllatti positiivisesti, en meinnannut loytaa mitaan valittamisen aihetta! Hammametissa nayttaisi olevan meidan suosikkihotellit.
    Hyvaa loman jatkoa teillekin :)

    Sansku: Sama taalla. Tassa hotellissa olisi voinut vaikka nuolla vessan kulmia, oli niin puhdas :D

    ReplyDelete