***TERVETULOA***WELCOME***


Monday 2 January 2012

Laiskan blondin villasukat (Lazy Blond's knitted socks)

Vanha kansa tietaa, etta sateet alkavat 15. joulukuuta. Tana vuonna taisi alkaa vasta kuudestoista paiva. Siita lahtien onkin vetta roiskinut siihen malliin, etta veneella kulkisi sutjakammin kuin autolla.

Meikalaista palelee aika usein. Halusin uudet "villasukat"... Nama ei villaa ole nahnytkaan, mutta keinotekoisesti oikein lampimat! Ja huom huom, ihan neulomalla tein. Taas tuli muistutettua itseaan, miksi virkkaaminen on fiksumpaa. Neuloessa pitaa koko ajan laskea ja tarkastaa, siita on rentoutuminen kaukana. Sitten senttia vaille valmis, niin silmukat lahtee juoksemaan. Eika jarjestyksessa taaksepain, vaan suoraan alaspain, mur. Ensin kiroillen koitetaan napata kiinni ja korjata tuho, kunnes hermoromahduksen jalkeen paadytaan purkamaan puolet tyosta ja tekemaan uudelleen.

Idea ei ole taysin oma. Joskus muinoin muistan aiteella olleen samantyyliset sukat, mutta oikein pitkilla varsilla. Itse paadyin virkkamaan tuon reunuksen, tuli vahan kivempi. Kun en pitkia varsia halunnut. Naissa kantapaittomissa sukissa on se kateva etu, etta niita voi pitaa miten pain vain. Kantapaat eivat siis kulu heti puhki, kun pukee sukat joka kerta hieman erilailla. Ja kun tekee helmineuleena, voi sukkia kayttaa seka oikein, etta nurinpain, ja vielapa ylosalaisin :)






They say that the rain arrives always on 15th of December. This year the watery stuff started to pour down on us on the sixteenth, and ever since it's been wet and windy. I'm constantly feeling cold.

These knitted socks are fast and pretty easy to make because they are without the doubled heel. You can use them inside out anyway round, so they last longer too. I crocheted little rim to make them extra special. I'm not a knitting person, and making these took some effort. I love crocheting though, so next ones will be made that way.

4 comments:

  1. No hienothan on sukat jos vaikkakin meinas sulla hermot mennä.

    ReplyDelete
  2. Kauniit ovat, ilman villasukkia ei pärjää. En ole uskaltanut edes yrittää neuloa sukkia, villahuivissa oli ihan tarpeeksi haastetta ihmiselle, joka ei ole koskenutkaan kutimiin pariinkymmeneen vuoteen.

    ReplyDelete
  3. Aippa: Kieltamatta ihan jees-nakoset :)

    Taina: Vahan samaa vikaa taalla. Neulominen ei ole suosikkipuuhaani, aivan liian stressaavaa! Ja jotkut ihan rentoutuakseen sita tekee :o

    ReplyDelete