***TERVETULOA***WELCOME***


Sunday 30 May 2010

Sadepaivan suunmakeuttaja (Rainy day treats)

Vesisadetta podettu tassa muutaman paivan ajan. Onneksi ei ole kuitenkaan tekemisen puutetta! Leivoimme kauniista pyynnostani anopin kanssa erasta suosikki...tuota...leivostani. En oikeasti oikein tieda, milla nimella naita pitaisi suomeksi kutsua, ehka keksin ja kakun valimuoto?  Mutta kavisko nain kansankielella kikhernepatukka? Vaatimattomasta raaka-aineluettelostaan ja ulkonaostaan huolimatta nama ovat aivan huippuhyvia!

Kikhernepatukat

10 pienempaa kahvimukillista (mutta isompaa kuin perinteinen kahvikuppi) kikhernejauhoja
4 kahvimukillista maissijauhoja
4 kahvimukillista tomusokeria
600-700 gr voita (suolatonta)
1 rkl oljya

Sulata voi kattilassa, ja jata ihan pienelle lammolle kiehumaan, kunnes se muuttuu variltaan ja tuoksultaan karamellimaiseksi. Jaahdyta.

Mittaa yhteen astiaan kikhernejauhot ja maissijauhot. Sekoita kunnolla.

Mittaa toiseen kulhoon sokeri ja kaada sekaan jaahtynyt voi sihdin lapi, jotta kaikki "paakut" jaavat siihen ja oljy. Sekoita tasaiseksi massaksi. Taman jalkeen lisaa sokeri/voi seos jauhoseoksen joukkoon. Sekoita ja puristele kasin kunnes suhteellisen tasaista ja kiinteaa.

Taman jalkeen kayta taikina lihamyllyn lapi pariin otteeseen. Tama prosessi tekee taikinasta tasaisemman ja tahnamaisemman. (ilman lihamyllya kasinvaivaamista paljon kauemmin, taikinan tulisi olla kasassa pysyvaa tahnaa. Jos murenee helposti se ei ole viela valmis). Lihamyllyyn vaihtamalla suuttimen voi valmistaa pitkaa paksumpaa potkoa. Onnistuu kasinkin, taikinapotkon tulisi olla paksuudeltaan reilu sentti. Leikkaa potko noin 4cm patkiin ja koristele viilloin. Laita pellille ja paista alalammolla 180 asteessa noin 10 minuuttia. Pida pelti uunin ylaosassa paistuessa. Jaahdyta ja nauti!



Raakana ja kypsana. Herkkua!
Unbaked and baked. Delicious!



It has been raining for the last few days now. So to keep ourselves busy, we baked some traditional Tunisian sweets with my mother-in-law. These are one of my favorites! Though they look very modest and there aren't many ingredients in them, they are absolutely delicious! Here's recipe, give them a try :)

Dry Sweets with Chickpea flour

10 cups of chickpea flour
4 cups of cornstarch
4 cups of icing sugar
600 grams of unsalted butter
1 tablespoon of oil

Melt the butter in a pan and leave it to simmer on a slow heat until it becomes the colour of caramel. Leave it to cool.

Mix together the chickpea flour and cornstarch. Measure the sugar into another bowl, and add the butter to it through sieve to remove the burnt bits. Add oil and mix well. Then add the sugar/butter mixture to the flour and make even dough. 

After this put the dough through meat mill for couple of times. This will help to make it more paste like. You can also knead it by hands but it takes longer. After that roll the paste to form bar/tube that is just over 1 cm thick. Cut into pieces about 4 cm tall. Bake in the oven in 180 degrees Celcius for about 10 minutes. Cool them down and enjoy!

4 comments:

  1. En ole koskaan näitä tehnyt mutta syön sujuvasti. Tosi hyviä mutta helposti jäävät kitalakeen. Limujen kanssa ei kannata syödä samaan aikaan :D

    ReplyDelete
  2. Hehe, kylla se syominen onnistuu multakin melkoisen sujuvasti! Aika helppo naita oli tehda, vaikka aikaa siina meni jonkin verran. Joo, ei limujen kanssa eika kannata kovin montaakaan tunkea suuhun samanaikaisesti... ;)

    ReplyDelete
  3. outoja ja mielenkiintoisia. :)

    ReplyDelete
  4. Sansku, ei varmaan monenkaan leipurin ykkosvaihtoehto jauhoja valittaessa noi kikhernejauhot ;)

    ReplyDelete