***TERVETULOA***WELCOME***


Thursday 16 June 2011

Onneksi (Finally)

tasta naisesta loytyy sisua tarvittaessa. Jos siis tarpeeksi kiinnostaa sisustua. Puoli vuotta sitten loysin ihanan kankaan, ainakin se siella kaupassa naytti makeelta. Kotona sovitellessa ikkunaan meinasi iskea epatoivo, liian vaalea ja aneeminen kokonaisuus. Ei hyva, jossein nyt ihan huonokaan. Jotain sahakkyytta tarvitaan, ettei tylsyys kolota katsojan silmia.

Nama kuusi kappaletta verhoja kuluttivat 18metria kangasta, 200 metria satiininauhaa, kymmenen metria blingbling hiluvitkutin koristenauhaa (oli pakko antaa periksi maan tavoille), muutama metri liimakangasta ja 48 purjerengasta. Ompelulankaa taisi menna tuhansia metreja, en tieda. Ja se aika, no sita kului! Kylla tuli itseaan taas satkittya tyhmyydesta ja hulluudesta ja siita, etta kaikki pitaa aina tehda sen pidemman kaavan mukaan. Mutta vaikka inspiraatio katosi muutamaksi kuukaudeksi, lopussa loytyi tyytyvaisyys. Mutta ensi kerralla mieluummin kokonaan valmis kangas.

Kuvat nayttaa jotenkin harmailta ja haileilta, varmaan ikkunoista loistava auringonvalo valotti kuvatkin niin (vaikka ilman salamaa otinkin), etta nayttaa aika mitattomalta. Eikun valokuvauskursseille, sitten heti seuraavassa elamassa. Ja siis meidan talohan on kovan remontin tarpeessa, joten alkaa kiinnittako huomiota epakohtiin.



Kangas oli ostettaessa yksivarinen. Ompelin satiininauhasta raitoja varia tuomaan.
Fabric was one coloured at the time of buying. To add some colour I sewed on black satin ribbon to make stripes.


Perfektionisti minussa on sita mielta, etta tyo on tyydyttava vain silloin, kun se on nurjalta puolelta yhta siisti kuin oikealtakin puolelta.
In my opinion a work is only acceptable when it's as neat on the back side as it is on the front.





Verhot on silitetty, uskokaa tai alkaa :D
The curtains are ironed, believe it or not :D


These curtains took hell of a lot of patience and time. When I first bought the fabric, I thought it was lovely. Soon after realised it's too plain. So decided to make it stripy... what a job! It took forever. I used 18 metres of fabric, 200 metres of satin ribbon, ten metres of blingbling decorative ribbon with jewels, few metres of support fabric and 48 curtain rings. And probably thousands of metres of thread. I lost the inspiration and motivation along the way, and had to stop for a "while" but once I got them done I was really pleased. Next time I will buy a fabric that doesn't need any fixing, though :)

And sorry for the lame photos, they look pretty dull!



9 comments:

  1. Sahha sahha!!! Kyllä nyt voit olla itsestäsi ylpeä. Hyvältä näyttää!!

    ReplyDelete
  2. Ne on makeat verhot! Oikein hyvältä näyttää =) Nuo sun edellisen postauksen kassit on kans ihania!

    ReplyDelete
  3. Tosi hienot, wau!
    Kyllä olet sisukas ja taitava!
    -päivi-

    ReplyDelete
  4. Hyvän näköiset! Olen poropeukalo,en osaa ommella kuin ihan perusjuttuja....

    ReplyDelete
  5. Aina yhta yllattyneena luen naita sinun kadentaito-postauksiasi - itse olen niissa totaalisen avuton :) Hyvan naköiset tuli verhoista!

    ReplyDelete
  6. Mizyena: Ayyshak!!

    Suveliina: Kiitos. Kassit on kylla kivan nakosia ja kateviakin :)

    Elaman Helmia: Kiitosta... kieltamatta oli sisu koitoksella. Aika puuduttavaa hommaa tuo satiininauhan ompelu :p

    Yaelian: No, en makaan mitaan kovin monimutkaisia osaa. Se tuli taas tanaan koettua!

    Karoliina: Hehe, ja musta kun tuntuu, etta tylsistytan ihmisia nailla kasitoilla. Mutta olen kylla itsekin ihan tyytyvainen, kerrankin!

    ReplyDelete
  7. Huh huh, kyllä on ollut homma. Olet tosi sisukas nainen, hattua nostan !

    Kauniit verhot eikä löydy joka torpasta :)

    Phantoma

    ReplyDelete
  8. Tää on ihan tyhmää kun pääse enää kommentoimaan ihan silleen simppelisti :(

    Mutta verhosi on UPEAT, hyvää ja huolellista työtä. Jos olisin lähempänä palkkaisin sinut heti omeplijaksi koska tyyli miellyttää myös. Osaisin itsekin...mutta minusta on tullut laiska ;)

    Katundar

    ReplyDelete
  9. Phantoma: Kiitos! Veikkaan myos, etta ihan samanlaisia ei taida muualta loytya :)

    Katundar: Mikas vaikeus kommentoimiseen on tullut? En ole huomannutkaan, vaikka valilla taa bloggeri koittaakin ryppyilla, esim. postauksia tehdessa :/

    Kiitos kehuista! Ompelu on tosiaan sellaista puuhaa, etta siihen taytyy olla into. Mullekin aina valilla iskee laiskuus, silloin pidan breikkia :) Ehkapa suakin viela joskus puree ompelukarpanen!

    ReplyDelete