***TERVETULOA***WELCOME***


Friday 26 August 2011

Huvimaja (Gazebo)

Hurraati hurraa, olen vihdoinkin saanut iiiiiison ompeluprojektin paatokseen. Aloitin jo kesakuussa, sitten pidin parin kuukauden huilaustauon ja nyt talla viikolla ahkeroinut taas enemman! Muutama postaus taaksepain kerroin tilanneeni vahan enemmankin rautaista kampetta huonekalujen muodossa. Toinen puolikas tilauksesta paatyi kattoterassille parin "sohvan" ja poydan muodossa aurinkokatokseksi. Koko sydeemi on siis meikalaisen kynasta, taas kerran kun ei kaupoista loytynyt mita etsin! Kattokehikko on rakennettu niin, etta sen voi helposti purkaa ja sohvakaluston nostaa vaikka sisalle talveksi :) Tai sitten vain riisua tekstiilit sateen tielta, rautahan kestaa kaikenlaista saata ja siksi sen valitsinkin ulkokalusteiden materiaaliksi. Silloin talloin uutta maalia pintaan, ja kalusteet kestaa lapi elaman aina hautaan asti!

Ompelupuolessa olikin tekemista, vaikkei mitaan kovin vaativaa teknisesti. Vikatikeilta ei silti taysin saastytty, mutta tekemalla oppii, nakojaan. Katos on mitoiltaan 2x3 metria. Verhoja on kahdeksan, kaksi jokaiselle sivulle. Jokaisen verhon sivussa on sidontanauhat, jotta seinia voi joko sulkea tai aukaista auringon mukaan. Myos katos on kiinnitetty nauhoilla, ja se on helppo vain nostaa pois. Kesalla katos tulee tarpeeseen, mutta varmaan jo kuukauden paasta riittaa pelkat verhot aurinkosuojaksi, kun aurinko ei ole enaa niin kuuma. Tyynyt ovat isoja ja kovaa superlonia (niinkuin taalla on tapana), mutta juuri katevia selkanojaksi. Pehmeiden tyynyjen lapi rauta tuntuu ilkeasti! Valkomustissa tyynyissa nappikiinnitys, ja keltaiset ovat ihan vain "tyynyliina"-tekniikalla ommeltu.

Poyta on samanlainen kuin sisalla aulassa, mutta ilman niita palleroita jaloissa. Kaiken kaikkiaan olen supertyytyvainen, varitkin on ihan parhaat! :) Viela kun joku tulisi ja toteuttaisi mun vision tuolle kattoterassille, joka talla hetkella on vain likainen ja tyhja tila. Huvimaja ei oikein paase oikeuksiinsa, se kaipaa ymparilleen Edenin. Ja minakin kaipaan.

Kuvia on edesta ja takaa ja muualtakin, jotta asian teknisesta puolesta kiinnostuneet voi perehtya paremmin ja klikkaamalla tietysti kuvat saa isommiksi!











This is so far my largest project that I have accomplished. I wanted nice little sunshade to our roof terace, but couldn't find anything I wanted in the shops. So I designed one. Iron work is done by the same person, as the furniture in our hall. Textiles are by me. Eight curtains with ties on each side to build and open walls depending on the direction of the sun rays. The ceiling is sewed into a shape and then fastened with ties as well. It is easy to take off, and during the less hot autumn and spring days curtains alone will bring enough shade and protection. Black and white cushion covers are fastened with buttons and yellow ones are made the same way as regular pillow cases.

Curtain framework is easy and fast to take down for the winter and the sofas and the table can then be used as a normal furniture inside the house. Very practical thing and I'm so happy with the result!

13 comments:

  1. OOooooooo! Vähänkö hiano, oot kyllä taitava ja kokonaisuus ihan täydellinen. Kyllä tuolla kelpaa istuskella kesäpäivänä :)

    ReplyDelete
  2. Upea huvimaja! Siis kuin suoraan jostain sisustuslehdestä;oletpa taitava:)

    ReplyDelete
  3. Ihanan tyylikäs kokonaisuus, tekisipä mieli lekottelemaan tuonne!

    ReplyDelete
  4. ihan mahtava! Hyvä sä!
    Tahtoo paikalle testailemaan! :)
    -Liisa

    ReplyDelete
  5. Kiitokset kaikille! Vaikka Yaelian, en nyt ihan niin pitkalle menisi, etta puhuisin sisustuslehdista... Kesalla katollamme on tosi kuuma, kun aurinko porottaa sinne auringonnoususta auringonlaskuun! Sen takia tekeminenkin vahan kesti, se on aika hikista puuhaa laitella tuota yksin. Mutta innolla odotan syksya ja lukuhetkia :) Ja mielellani otan vastaan seuraakin!

    ReplyDelete
  6. Voi sissus, miten upea! Saat kyllä olla ylpeä itsestäsi. :-) Minä olen niin surkea ompelija, että en voi kuin ihailla taitojasi ja kärsivällisyyttäsi!

    ReplyDelete
  7. Hippu: Kylla ma aika ylpea olenkin ;)Kiitos kehuista!

    ReplyDelete
  8. Mä olen aina haaveillut tuollaisesta meidän katolle!!! Paljolla teet? :)) Upea!!!

    ReplyDelete
  9. Mizyena: Kiitos :) Ja kaikki riippuu siita, mita sun tilaus pitaa sisallaan? Rautasohvista lahtien, vai vain ompelutyo?

    ReplyDelete
  10. Oi, ihanan näköistä <3 Mie niin haluaisin ottaa hyvän kirjan sekä jotain juomista/naposteltavaa mukaan ja tulla siun seuraksesi tuonne kattoterassillenne :)

    ReplyDelete
  11. Pikkuthti: Voi kuule, mun seurassa ei ehdi kirjoja lueskella :D Mutta tervetuloa!

    ReplyDelete