***TERVETULOA***WELCOME***


Thursday, 8 September 2011

Kerkennah

Teimme pienen reissun Kerkennah-saarille. Sinne paasee Sfaxista reilussa tunnissa autolautalla. Saaret ovat kaksi litteaa maaplanttia, korkeimmillaankin vain 13 metria merenpinnasta. Juuri muuta kasvillisuutta ei ole palmuja lukuun ottamatta. Elainkunta koostuu lahinna ihmisten kasvattamista lampaista ja kanoista, seka skorpioneista. Karuudessaan erittain viehattava paikka, mutta kieltamatta jo ajatus siella asumisesta sai ahdistuksen tunteen rintaan.

Kerkennah on kuuluisa lapsiystavallisista rannoistaan, matalaa riittaa kymmenia metreja mereen. Kalastus on saarten paaelinkeino, ja jo merenantimien takia kannattaa matkustaa sinne. Niin herkullista, niin tuoretta! Yksi parhaimmista kala-aterioista tuli syotya siella. Saaren ihmiset ovat superystavallisia ja ylpeita saarestaan, vaikka ulkopuolisen silmin siella ei ole mitaan.

Above some pictures from the Kerkennah Islands. Very rural place, beautiful in its roughness. Mostly sand, palms and few houses. You can eat the most delicious fish in there, but watch out the wild life as lot of scorpions inhabit those islands.

6 comments:

 1. Onpas karun näköistä tosiaankin.Mutta rannat näyttävät hyviltä:) Toivottavasti skorpionit pysyivät kaukana;D

  ReplyDelete
 2. Karua tosiaan, mutta minua se kiehtoo. Varmasti johtuu siitä, että täällä saati Suomessa ei mitään aavikoita ole.

  Ranta näyttää kiehtovalta veneineen ja meri on ihanan sinistä!

  ReplyDelete
 3. En ihmettele, jos et haluaisi tuolla asua. Meri on kyllä ihanan sininen ja houkuttelee uimaan. Muuten vähän liian karua tähän vihreyteen tottuneelle!

  ReplyDelete
 4. Yaelian: Rannat nayttaa hyvilta, mutta yhta hyvilta ne nayttaa monessa muussakin paikassa :) Skorpionit pysyivat piilossa, vain yhteen tormattiin maantiella!

  Elegia: Ma tykkaan myos karusta, se on omalla tavallaan tosi kaunista. Mutta tuolla se koko maa oli niin tasainen, edes horisontissa tai taustalla ei siintaneet vuoret. Jopa Saharassa on korkeuseroja, tuolla ei mitaan vaihtelua maisemassa!

  Vihreatniityt: Kiva kokemus oli kayda siella, mutta kylla ma kuulun tanne ihmisten ilmoille ;)

  ReplyDelete
 5. Tää Kerkennah sijaitsee ilmeisesti Sfaxia vastapäätä, eikö vain? Millainen kaupunki Sfax on, tiiätkö yhtään? :)
  Olen menossa sinne vierailulle Tunisialaisen tuttavaperheen luoksi pariksi päiväksi lomamatkan yhteydessä ens vuoden puolella.
  Osaatko sanoa yhtään mitään vinkkiä mitä vois viedä Tunisialaiselle perheelle ''lahjaksi'' mukanaan? :)T. Tunisiaan hurahtanut neitokainen

  ReplyDelete
 6. Juu, Kerkennah sijaitsee Sfaxin "edustalla" Valimeressa, noin tunnin vahan reilu se kesti silla autolautalla Sfaxista.

  Mulla ei ole sen suurempaa infoa Sfaxista, kuin etta liikenne siella on erityisen hullua! Siis viela kahjompaa kuin taalla pohjoisessa. Sfax on iso kaupunki ja Sfaxilaiset ihan oma kansansa. Aikoinaan halusivat itsenaisyytta Tunisialta... Siina oikeastaan mun tieto talla hetkella.

  Tunisialaiset rakastavat erityisesti suklaata, sita siis matkaan mukaan. Muista tuliaisista on niin vaikea sanoa... Jos tunnet perheen hyvin, voit ihan kysya tai vieda jotain kayttotavaraa. Muille veisin ihan perustuliaisia.

  ReplyDelete