Valilla riisiruokaa. Tyypilliseen tunisialaiseen tapaan helppoa ja hoyrytettya. Perinteisesti tama ruoka on kuulemma tehty lampaasta, naudasta ja maksasta. Jokaista vahan ja pieneksi paloiteltuna. Itsekin olen sita tuolla kokoonpanolla tehnyt, mutta kana vie voiton meikalaisen makumittarilla :) Toki voi kayttaa myos kalkkunaa. Yleensa kokkaan taman reseptin mukaan, mutta vihreiksi riittaa myos lehtipersilja ja pinaatti kahdestaan. Tosin niita pitaa olla riittavasti. Siis paaaaljon. Tahan meni noin puolitoista litraa silputtuna, eika sekaan ollut liikaa.
Suosittelen muuten puolittamaan maarat reseptissa, ellet omista isoja suurperheen kattiloita. Tasta riitti itsellani kahteen isoon hoyryttimeen ja kahdeksi paivaksi.
Suosittelen muuten puolittamaan maarat reseptissa, ellet omista isoja suurperheen kattiloita. Tasta riitti itsellani kahteen isoon hoyryttimeen ja kahdeksi paivaksi.
Djerban riisi
700g kanaa
7dl riisia
Isot niput tuoretta pinaattia,
lehtipersiljaa,
lehtimangoldia,
korianteria
Pari isohkoa sipulia
2 dl oljya
Suolaa
Ripaus mustapippuria
4 rkl tomaattipyretta
1 rkl jauhettua kuminaa
1rkl raj il hanout-sekoitusta
Kuivattua minttua
Kuivattua minttua
Maun mukaan harissaa
******
Pilko yrtit ja silppua sipuli. Siirra kulhoon.
(Chop the greens and onions. Place into the bowl.)
(Chop the greens and onions. Place into the bowl.)
Lisaa sekaan riisi, tomaattipyre ja mausteet.
(Add in rice, tomato pyree and spices.)
(Add in rice, tomato pyree and spices.)
Lisaa oljy ja sekoita hyvin.
(Add the oil and mix well.)
Ja viimeisena mukaan kanapalat. Sekoita.
(Last but not least, along comes the chicken. Mix all.)
Siirra sekoitus hoyryttimeen. Anna kypsentya kansi paalla parisen kertaan sekoittaen, etta kypsyy tasaisesti.
(Move the rice mix into a steamer and cook it lid on until done. Stir couple of times to make sure even cooking.)
Tunisialainen riisi valmis nautittavaksi.
(Your Tunisian style rice ready to be enjoyed.)
BON APPETIT!
Time for some rice recipe for a change. Cooked by steaming which is very typical for Tunisian meals. It's also simple and fast. Traditionally made with chopped lamb, beef and liver but I prefer this with chicken. I normally cook according to this recipe of mine, but this can also be cooked by using only a flat leave parsley and spinach. Only a lot of them. Today I used about litre and a half of chopped greens and it wasn't too much.
I advice to half this recipe unless you have a real big steamer or two. This is lot of food and enough at least for two meals for a average sized family. I just like cooking a lot to save me time the next day.
I advice to half this recipe unless you have a real big steamer or two. This is lot of food and enough at least for two meals for a average sized family. I just like cooking a lot to save me time the next day.
Rice of Djerba
700g chicken
7 dl rice
Big bunches of spinach,
flat leave parsley,
coriander
700g chicken
7 dl rice
Big bunches of spinach,
flat leave parsley,
coriander
and chard
2 big onions
2 big onions
2 dl of oil
Salt
Salt
Pinch of black pepper
4 tbls tomato pyree
1tbls powdered caraway
1 tbls raj il hanout-spice mixture
Dried mint
Harissa
4 tbls tomato pyree
1tbls powdered caraway
1 tbls raj il hanout-spice mixture
Dried mint
Harissa
Ihana oot! Inspiroit aina keitoksiin! <3 Kuvatkin tuo jo veden kielelle.
ReplyDelete*painaa tykkaa-nappia*
DeleteTämä on tosi hyvää!! Ihanaa kun kirjoitit reseptin kuvien kera :)
ReplyDeleteJaana Saksasta
Samaa mielta, ihan herkkua!
DeleteKiinnostava toi sun höyryttimes! Esittelisitkö sitä lähemmin?
ReplyDeleteTerveisin utelias Suometar
Ihan tavallinen hoyrykattila siis on kyseessa, paitsi taalla pain ne tulee isommalla alaosalla, jossa mahtuu soossit lihoineen ja vegeineen keittelemaan tilavasti :) Kuten huomaat, kattilasta on jo melkein kahvat irti, etta ei sita paljoa kehtaa esitella ;)
DeleteMinka sortin riisia tahan kaytat? Meilla on tata egyptilaista riisia (puuroriisin tyyppista) jota kaytame, mutta olisiko se ihan sopimatonta tahan reseptiin?
ReplyDeleteTama vaikuttaa niin herkulta, etta olisi ihana kokeilla :)
Ma kaytin tahan ihan perusriisia, valkoista ja pitkajyvaista. Mutta toki voit kayttaa ihan mita haluat, ma hoyrytan valilla ihan ohraakin, siis niita kokonaisia jyvia vai mita ne nyt on :p Kestaa kyllakin kauemmin kypsya. En tieda sitten pitaisiko sita puuroriisin-tyyppista kostuttaa aina valilla... Mutta kokeilemalla oppii :)
DeleteTätä on pakko joskus kokeilla, on kyllä varmasti herkkua !!! Kiitos ohjeesta :)
ReplyDeletePhantoma
Taa on hyvaa ja superhelppoa, kunhan sen ekan kerran on treenannut :)
DeleteKiitos vinkistä! Yritän tässä opetella kokkaamaan tunisialaiselle miehelleni ja kaikki apu on tervetullutta. Kuinka kauan höyryttämiseen menee tolla satsilla?
ReplyDeleteHehe, tassa sellanen kokki, joka ei paljon kelloa tuijottele... Mutta taa on tosiaan iso satsi, ja olisiko puolitoista tuntia mennyt. Pienemman maaran hoyryttaa suht nopeasti. Mutta kun sen kerran lykkaa hoyryttimeen, niin voi jattaa itsekseen kypsymaan, ei tarvitse vierella odotella ja hammentaa :) Maistamalla saa selvyyden, mutta varaa ekalle kerralle reilusti aikaa. Riippuu riisityypista myos.
Delete