***TERVETULOA***WELCOME***


Wednesday 31 October 2012

Kakku ilman paistamista (No-bake cake)

Kuopus sai ensimmaisen kaden sormien verran vuosia tayteen. Sita juhlistamaan taytyi tottakai askarrella kakku. Tai oikeastaan kaksi, mutta tama sai kunniakseen olla kynttilakakku :) |

Tunisiassa keksikakut ovat yleisia, helppoja tehda ilman uunia ja yksinkertaisista aineksista. Itse liputan taman kakun puolesta, koska sen voi juhlia edeltavana paivana tehda taysin valmiiksi ja silti se nayttaa ja maistuu ihan kunnon taytekakulta. Kakku itseasiassa vaatii maustumista, joten vuorokausi jaakaapissa vain parantaa kakun koostumusta ja makua. Keksit tarvitsevat aikaa pehmetakseen ja taytteiden taytyy asettua. Takaan, etta kakku ei jaa keskelta raa'aksi tai pala pohjasta ;) Ja parasta on, etta myohaiset vieraatkin saavat eteensa priimatavaraa, lassahtaneen kermakuorrutuksen sijasta.




Keksitaytekakku

600g nelion tai suorakaiteen muotoisia kekseja
200g voita
400g purkki kondensoitua maitoa
n. 3dl vahvaa kahvia
jauhettua hasselpahkinaa, pistaasia ja/tai mantelia
Mieleisia koristeita, esim. pinjansiemenia, pahkinoita, jugurtti- tai suklaarusinoita, kakkukoristeita jne.


*****

Vatkaa vaahdoksi purkki kondensoitua maitoa ja sulanut voi. Laita asettumaan jaakaappiin noin puoleksi tunniksi. Sen jalkeen kakun rakentaminen voi alkaa :)
Kasta keksit yksi kerrallaan kahvissa ja asettele haluamasi kokoiseksi pohjaksi tarjoilulautaselle.
(Whisk together condensed milk and melted butter. Leave to set in a fridge for about half an hour. After that building up the cake can begin. Dip biscuits in coffee one at a time and arrange them onto a serving plate)
Levita kahvissa kastettujen keksien paalle voi- ja maitoseoksesta noin viidesosa.
(Spread about fifth of a condensed milk and butter mix on top of the biscuits.)

Kondensoidun maidon paalle ripottele jauhettua hasselpahkinaa ja mantelia. Ensimmainen kerros on valmis. Toista sama nelja kertaa. Eli kostuta kahvissa keksit, asettele paikoilleen, levita voi-maitoseos ja ripottele jauhettua pahkinaa.
(Then springle some ground hazel nuts and almonds on top of the condensed milk. First layer is done now. Repeat this four times. Dip biscuits in coffee, arrange, spread condensed milk mix and springle ground nuts.)

Kostuta myos viidennen kerroksen keksit kahvissa ja levita kondensoitu maito niiden paalle. Koristele kakku haluamallasi tavalla, esim. tekemalla raitoja pahkinajauheista ja pahkinoista. Ala tee kakun reunoille viela mitaan. Laita kakku hetkeksi jaakaappiin jahmettymaan.  Kondensoitu maito saattaa valua lautaselle. Kun se on hiukan jahmettynyt, levita valunut maito kakun reunoille ja taputtele jauhettua pahkinaa pintaan. Taman jalkeen kakku on valmis. Laita maustumaan jaakaappiin yon yli.  
(Do same also with the fifth layer. But instead of just springling the ground nuts, decorate your cake top the way you like. Don't do anything with the edges yet, leave them bare and put the cake in fridge for a while. Some condensed milk might trickle little, use that to spread on those edges and then tap some ground nuts/pistachio on them and leave in fridge over-night.)

Talta kakku nayttaa sisalta. Bon Appetit!



No-bake biscuitcake

600g square biscuits
400g condensed milk
200g butter
3dl strong coffee
ground hazel nuts, pistachios and almonds
For decorating use pine nuts, ground nuts, chocolate or yoghurt raisins etc.


*****

This cake is so convenient for parties, as it looks grand, is easy and no-hassle and fast to make. You can also make it a whole day in advance and just leave in fridge to wait. It needs time to settle and get some flavour, so only gets better the next day.


3 comments:

  1. Voi ihanuus! Minulla ei ole täällä Intiassa uunia ja olen etsinyt kivaa uunitonta kakkuohjetta jo pitkään. Tämä on ihan napakymppi, kun kaikkia aineksiakin löytyy. Kiitos ja halaus. :-)

    Tuo kondensoitu maito on sen verran vieras aine minulle, että pitää kysäistä, että mitenkä paljon sitä pitää vatkata? Oikeinko koneella vai riittääkö käsipeli?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ollapa hyva vain :) Ei sita maitoa ja voita pakko ole vatkata sekoittamista enempaa. Itse tykkaan vahan vaahdottaa (tai ei se nyt varsinaisesti vaahdoksi muutu, kuohkenee vain), niin tulee ilmavampaa ja sekoittuu kunnolla, seka on helpompi levittaa kerrosten valiin. Ihan perussahkovatkaimella oon hurruutellut menemaan, vajaan minuutin.

      Delete
  2. Ompa ihanan näköinen kakku! Tuota täytyy kokeilla seuraavaksi. Miten tuo kahvinmaku kakussa, onko teidän pojat tykänneet siitä? Mä en osaa veikata mitä meidän lapset tuumii kahvista. Onko se ihan mieto maku tuossa kakussa?
    T. Jaana Saksasta

    ReplyDelete